Μακελειό στη Λούτσα: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της μαφιόζικης εκτέλεσης

Μακελειό στη Λούτσα: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της μαφιόζικης εκτέλεσης
Μακελειό με έξι νεκρούς στη Λούτσα Eurokinissi

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ηχητικό ντοκουμέντο από τη στυγερή δολοφονία των έξι Τούρκων υπηκόων, το βράδυ της Δευτέρας, στη Λούτσα. Πού βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης έξι ανδρών -τουρκικής καταγωγής, πιθανόν Κούρδων, με γαλλικές ταυτότητες- στη Λούτσα.

Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα εν ψυχρώ εκτέλεση έγινε στις 18.30 της Δευτέρας (11/9), σε σχετικά ερημικό σημείο, στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως.

Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, που περισυνέλλεξαν περισσότερους από 60 κάλυκες από πιστόλι διαμετρήματος 9 mm.

Μάλιστα, οι πυροβολισμοί καταγράφηκαν σε ηχητικό ντοκουμέντο (ΣΚΑΙ) που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για υλικό που κατέγραψε ένας κάτοικος της περιοχής, και σε αυτό ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί για περίπου 40 δευτερόλεπτα.

Μαφιόζικη εκτέλεση

Το μακελειό, όπως όλα δείχνουν, αφορά σε ξεκαθάρισμα για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου και όχι για κάτι πιο περίπλοκο.

Ξαφνικά, οι γείτονες άκουσαν βροχή από πυροβολισμούς και στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση. Οι δράστες φαίνεται πως αιφνιδίασαν τα θύματα τους που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας FORD, με γερμανικές πινακίδες, εμφανώς πλαστές.

Από τον καταιγισμό των πυρών που δέχτηκαν, σωριάστηκαν νεκρά έξι άτομα, όλοι τους σύμφωνα με πληροφορίες 35-40 ετών και μένει να ταυτοποιηθούν επισήμως.

Ο οδηγός επιχείρησε να τρέξει για να σωθεί αλλά δεν πρόλαβε με αποτέλεσμα να πέσει και αυτός νεκρός, ενώ ένας ακόμη άντρας βρέθηκε νεκρός έξω από το αμάξι.

Το σημείο φαινομενικά είναι απόμερο και ίσως είχε δοθεί κάποιο ραντεβού εκεί, αλλά με τον τρόπο που έγινε θυμίζει ενέδρα. Οι δράστες είχαν σίγουρη διαφυγή από το σημείο αυτό προς διάφορες κατευθύνσεις και αυτό ίσως να το γνώριζαν.

Μακελειό στη Λούτσα Eurokinissi

Παρότι υπάρχουν αρκετά «θολά» σημεία στην υπόθεση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συσχετίζουν την επίθεση με ξεκαθάρισμα για υπόθεση ναρκωτικών.

Ένα στοιχείο, πάντως, που προκάλεσε αίσθηση ήταν η διαπίστωση ότι τα θύματα δεν έφεραν όπλα.






Τα σενάρια που εξετάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 60 κάλυκες που δείχνει ότι οι εκτελεστές πιθανόν να ήταν 2-4 άτομα.

Μία πιθανότητα που ακόμη εξετάζεται είναι ο πεσμένος άντρας έξω από το αυτοκίνητο να μην ήταν ένας από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου που δέχτηκε την ενέδρα, αλλά ένας από τους δράστες.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ελάχιστοι μάρτυρες που δεν έχουν δώσει πολλά στοιχεία στις Αρχές και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τον εντοπισμό βιντεοληπτικού υλικού από την γύρω περιοχή, για να αποσαφηνιστεί ο αριθμός των δραστών και τα μέσα διαφυγής τους.

Βεβαίως, το συμπέρασμα θα προκύψει από την ταυτοποίηση των θυμάτων και κατά πόσο αυτά έχουν απασχολήσει τις Αρχές και για ποιους λόγους. Αυτό, πάντως, που φαίνεται είναι ότι κυριολεκτικά έγινε ενέδρα σε βάρος τους και δεν φαίνεται να ήταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα