Μαρτυρία διασωθείσας από το Norman Atlantic: Kανείς δεν ειδοποίησε τους επιβάτες, 3 συνάδελφοί μου είναι νεκροί

Μαρτυρία διασωθείσας από το Norman Atlantic: Kανείς δεν ειδοποίησε τους επιβάτες, 3 συνάδελφοί μου είναι νεκροί

Μαρτυρία σοκ από διασωθείσα. Κατήγγειλε στα ΜΜΕ ότι κανείς δεν ειδοποίησε τους επιβάτες, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τρεις συνάδελφοί της είναι νεκροί

Στην Ελλάδα μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα συνολικά 112 διασωθέντες από την τραγωδία του Norman Atlantic. Tη Δευτέρα κατέπλευσε στην Ηγουμενίτσα το πλοίο Cruise Europa με 69 πολίτες, ενώ κατά τις 10 το βράδυ προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και το C-130.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μια γυναίκας, την οποία μετέδωσε ο ΣΚΑΙ. “Τρεις συνάδελφοι μου είναι νεκροί”, είπε η γυναίκα η οποία είναι επαγγελματίας οδηγός

Περιγράφοντας τον εφιάλτη που έζησε, η διασωθείσα κατήγγειλε στα ΜΜΕ ότι κανείς δεν ειδοποίησε τους επιβάτες, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τρεις συνάδελφοί της είναι νεκροί γιατί κοιμούνταν μαζί με τα αυτοκίνητά τους στο γκαράζ του πλοίου όπου ξέσπασε η φωτιά.

Την ίδια στιγμή, επιτείνεται η σύγχυση για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, με τις ελληνικές και ιταλικές αρχές να ανακοινώνουν διαφορετικά στοιχεία.

Η ελληνική πλευρά επικαλείται νεότερα στοιχεία από την ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ Lines, και κάνει λόγο για 475 επιβαίνοντες, μετά από νέα επικοινωνία της εταιρείας με το υπουργείο Ναυτιλίας. Στέλεχος της εταιρείας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με το πλήρωμα είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Το υπουργείο Ναυτιλίας από την πλευρά του είχε αναφέρει ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες. Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί μειώνουν τον αριθμό των επιβαινόντων στους 458. 427 είναι οι διασωθέντες σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα