Μαρτυρία κατοίκου Ιερισσού: "Έβαλαν πιστόλι στον κρόταφο γυναίκας"

Μαρτυρία κατοίκου Ιερισσού: "Έβαλαν πιστόλι στον κρόταφο γυναίκας"

Τι δηλώνει στην κάμερα κάτοικος της Ιερισσού για τις νέες αστυνομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή (Vid)

"Απήγαγαν δύο άτομα. Εισέβαλλαν με τη βία σε σπίτια με μικρά παιδιά και έβαλαν το πιστόλι στο κρόταφο μιας γυναίκας που απλά ήθελε να καταλάβει τι συμβαίνει". Τα παραπάνω καταγγέλλει κάτοικος της Ιερισσού για τις νέες επιχειρήσεις των δυνάμεων της αστυνομίας.

"Όλες οι μέρες πια είναι μέρες κινητοποιήσεων μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία", είπε νωρίτερα στην κάμερα της ΝΕΤ ο Απ. Παπαγεωργίου, πρόεδρος της επιτροπής κατοίκων της Ιερισσού.

Η ένταση στην περιοχή δεν έχει εκτονωθεί. Δύο άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά από εισβολή ειδικών δυνάμεων στα σπίτια τους, ως ύποπτοι για την επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές και απολογούνται την Κυριακή. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν.

"Η απαγωγή των δύο ανδρών", είπε συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου "εντάσσεται στο πλαίσιο της πρακτικής Δένδια να καθυποτάξει το χωριό". "Όταν έγινε η εισβολή, η γυναίκα ενός από τους συλληφθέντες βγήκε μαζί με τα ανήλικα παιδιά της να δει τι συμβαίνει και της έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο", συνέχισε.

Είπε ακόμη ότι έχουν γίνει 145 κλήσεις για κατάθεση κι έχουν πάει όλοι οι κάτοικοι, αλλά "και οι συγκεκριμένοι που συνελήφθησαν έχουν κληθεί άλλες δύο ή τρεις φορές και πήγαν να καταθέσουν".

Σήμερα, Πέμπτη, η Ιερισσός είναι αποκλεισμένη από οδοφράγματα που έστησαν οι κάτοικοι με τα οποία εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Συγκεντρώσεις και πορείες συμπαράστασης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οδοφράγματα στην Ιερισσό έστησαν οι κάτοικοι

Κάτοικος Ιερισσού- Έβαλαν πιστόλι στον κρόταφο γυναίκας

SHARE:

24Media Network