Τραγωδία στο Μάτι: Στη Δικαιοσύνη η χήρα Φύτρου για να λάβει γνώση εγγράφων

Τραγωδία στο Μάτι: Στη Δικαιοσύνη η χήρα Φύτρου για να λάβει γνώση εγγράφων
Στιγμιότυπο από την φωτιά στο Μάτι PARISSARRIKOSTAS@

Συζητήθηκαν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η χήρα του Γρηγ. Φύτρου, που μαζί με τα παιδιά του έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, προκειμένου να της χορηγηθούν έγγραφα για τις κινησεις εναέριων μέσων την 23η Ιουλίου.

«Μάχη» για να της χορηγηθούν πληροφορίες και έγγραφα σχετικά με τις «τραγικές παραλείψεις των οργάνων της Πολιτείας» δίνει η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του αδικοχαμένου Γρηγ. Φύτρου, που μαζί με τα παιδιά του έχασαν τη ζωή τους στη φονική φωτιά της Ανατολικής Αττικής, η οποία έστειλε στο θάνατο 100 ανθρώπους.

Μέσω του δικηγόρου της, Βασίλη Καπερνάρου, κατέθεσε αίτηση επίδειξης συγκεκριμένων εγγράφων με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Η αιτούσα, όπως αναφέρει, ζητά από το Αρχηγείο του Πυροβεστικού Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος και μία εταιρία, να της δώσουν πληροφορίες γύρω από τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα επρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Κατά τη διαδικασία, το ελληνικό Δημόσιο παραστάθηκε, ωστόσο μόνο για να δηλωθεί το απαράδεκτο της αίτησης, όπως ανέφερε η πληρεξούσια δικηγόρος, καθώς το Αρχηγείο της πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ «δεν ειναι νομικό πρόσωπο». «Έχουν ήδη απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση εγγράφων, αφού είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας, αλλά τελικά δεν τα έχουν δώσει. Δεν περιλαμβάνονται στην ανάκριση» ανέφερε ο Βασίλης Καπερνάρος, προσθέτοντας: «Είναι ντροπιαστικό αυτό το κράτος να μετέρχεται αυτών των επιχειρημάτων. Ψεύδονται ότι τα έχουν στείλει».

Τέλος, εξετάστηκε φίλη της Βαρβάρα Βουκάκη, η οποία τόνισε τη σημασία αυτών των εγγράφων. «Κάπου πρεπει να ξεκινησουμε για να βγάλουμε άκρη. Δεν έχει κανείς τα στοιχεία, κανείς αρμόδιος. Θέλει να τα χρησιμοποιήσει για κάθε νόμιμο σκοπό» υποστήριξε ενώ υπογράμμισε ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει «πλήρης σιωπή». Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα