Μάτι: Εισαγγελικό “μπλόκο” για το παραπεμπτικό βούλευμα

Μάτι: Εισαγγελικό “μπλόκο” για το παραπεμπτικό βούλευμα
Φωτιά στο Μάτι Eurokinissi

Ο Εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Μεϊδάνης κατέθεσε έφεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι.

Ζήτημα απόλυτης ακυρότητας λόγω της απόφασης να επιστρέψει η δικογραφία για τη φονική φωτιά στο Μάτι στον ανακριτή προς τη μετατροπή της κατηγορίας σε κακούργημα αναφορικά με 5 πρόσωπα, έθεσε ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Μεϊδάνης, προχωρώντας την άσκηση έφεσης κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει ότι κατά το νόμο θα πρέπει πρώτα να ενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας και στη συνέχεια να συνεχιστούν οι ανακριτικές πράξεις για αναβάθμιση της κατηγορίας, πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί στην προκείμενη περίπτωση. Υπενθυμίζεται ότι το δικαστικό συμβούλιο έχει αποφασίσει την επιστροφή της δικογραφίας στον ανακριτή για να συνεχίζει τις έρευνες σχετικά με αξιωματούχους της Πυροσβεστικής και τη διερεύνηση τη διάπραξη κακουργηματικής έκθεσης.

Αναφορικά με την απαλλαγή έξι κατηγορούμενων, ο εισαγγελέας Εφετών διαφώνησε με το δικαστικό συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη.

Τέλος, θέτει και ζήτημα αρνητικής υπέρβασης εξουσίας, λόγω ανυπαρξίας του διατακτικού του βουλεύματος ως προς 13 κατηγορούμενους που έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν.

Τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφανθεί αν τελικά την πορεία της απόφασης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα