Μέχρι τα ξημερώματα συνεχίστηκαν τα επεισόδια στους δρόμους των Εξαρχείων

Μέχρι τα ξημερώματα συνεχίστηκαν τα επεισόδια στους δρόμους των Εξαρχείων
Επεισόδια στα Εξάρχεια το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και το Υπουργείο Πολιτισμού

Μέχρι τα ξημερώματα συνεχίστηκαν τα επεισόδια στους δρόμους των Εξαρχείων. Περίπου τα μεσάνυχτα και ενώ πιο πριν ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν ανάψει πύρινα οδοφράγματα επί της οδού Στουρνάρη και βρίσκονταν σε συνεχείς αντιπαραθέσεις με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, αποτραβήχτηκαν στην Πλατεία Εξαρχείων.

Ένα τέταρτο μετά τη μία τα ξημερώματα, ομάδα νεαρών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, από την Πλατεία προς την οδό Χαριλάου Τρικούπη, εναντίον της διμοιρίας που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Περίπου στις δύο τα ξημερώματα, σημειώθηκε η τελευταία τους  επίθεση με βόμβες μολότοφ, αυτή την φορά σε βάρος της διμοιρίας που βρισκόταν έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας.

Συνολικά από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές (12 από τα Εξάρχεια και 3 από το Σύνταγμα) εκ των οποίων οι 14 έγιναν συλλήψεις και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στον Εισαγγελέα.

Σημειώνεται, πως ήταν αρκετοί οι διαδηλωτές που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προηγήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, μεταξύ αντιεξουσιαστών και αντρών των ΜΑΤ. Για άλλη μία φορά, οι αντιεξουσιαστές χρησιμοποίησαν ως «ασπίδα» τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα από τις αντεπιθέσεις των αστυνομικών να σημειωθούν τραυματισμοί.

Μία από τις διαδηλώτριες που τραυματίστηκε στο κεφάλι από ρίψη δακρυγόνου φέρεται πως είναι το στέλεχος της ΛΑΕ, Σόφη Παπαδόγιαννη η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Για το περιστατικό τραυματισμού της έγινε και σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

“Κατά τη διάρκεια των σημερινών διαμαρτυριών στην Πλατεία Συντάγματος, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων από την Ελληνική Αστυνομία. Τραυματίστηκε ελαφρά μέλος πολιτικής κίνησης. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα