Μεγάλες φωτιές σε Ηλεία και Κεφαλονιά – Νέα φωτιά στην Ερμιονίδα

Μεγάλες φωτιές σε Ηλεία και Κεφαλονιά – Νέα φωτιά στην Ερμιονίδα
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Τόσο στην Ανδρίτσαινα όσο και στην Παλική Κεφαλονιάς, λόγω και των ανέμων τα πύρινα μέτωπα πήραν μεγάλες διαστάσεις ωστόσο δεν έχουν απειληθεί σπίτια. Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ερμιονίδα, καλύτερη εικόνα στο Άγιον Όρος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλες φωτιές σε Ηλεία και Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα, η φωτιά στην Ηλεία εντοπίζεται σε δασική έκταση στην περιοχή Μπαλαίικα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, μακριά από οικισμούς.

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες κατοικίες οι οποίες όμως δεν έχουν απειληθεί άμεσα. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 33 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 αεροσκάφη Canadair.

Την ίδια ώρα παραμένει σε εξέλιξη επίσης μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην Παλική Κεφαλονιάς. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, που όμως δεν έχουν απειληθεί άμεσα. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν 19 πυροσβέστες, με 6 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη PZL.

Τέλος, νέα φωτιά έχει ξεσπάσει, αυτή την φορά σε οικοπεδικούς χώρους και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πετροθάλασσα του δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας. Υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες στην περιοχή αλλά δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα από τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο και αποτελούνται από 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Στο Άγιο Όρος η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική σύντομα αναμένεται να οριοθετηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα