Μεγάλη απάτη με επιδόματα - μαϊμού στο ΙΚΑ

Διαμαρτυρία γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Παγκρατίου την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014. Οι γιατροί και οι εργαζχόνοι στον ΕΟΠΥΥ ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου Γεωργιάδη που καταστρέφει τη Δημόσια Υγεία προς όφελος των μεγάλων Ιδιωτικών συμφερόντων, με συνέπεια την αυξημένη οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διαμαρτυρία γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Παγκρατίου την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014. Οι γιατροί και οι εργαζχόνοι στον ΕΟΠΥΥ ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου Γεωργιάδη που καταστρέφει τη Δημόσια Υγεία προς όφελος των μεγάλων Ιδιωτικών συμφερόντων, με συνέπεια την αυξημένη οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Σε εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει η ζημιά για το ΙΚΑ από κύκλωμα που εξέδιδε αναπηρικά επιδόματα με πλαστά δικαιολογητικά. Πώς είχε στηθεί η απάτη

Μεγάλη απάτη με πλαστά πιστοποιητικά για τη χορήγηση αναπηρικών επιδομάτων σε βάρος του ΙΚΑ έφερε στο φως έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Έθνος, στην υπόθεση εμπλέκονται επτά άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν, ενώ η ζημιά σε βάρος του Δημοσίου εκτιμάται μέχρι στιγμής σε 700.000 ευρώ.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται μετά από εσωτερικό έλεγχο στο ΙΚΑ Πειραιά, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών.

Ο "κοριός" της ΕΛΑΣ κατέγραψε συνομιλίες που "δένουν" την υπόθεση και "καίνε" τα μέλη της σπείρας, ως επικεφαλής της οποίας φέρεται μία 50χρονη, που εμφανιζόταν σαν λογίστρια.

Σύμφωνα με την έρευνα, η σπείρα δραστηριοποιούνταν τα τελευταία τρία χρόνια. Έχουν εντοπιστεί 253 υποθέσεις που αφορούν φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατέβαλαν στα μέλη της σπείρας 1.200 έως 2.000 ευρώ για να βγάλουν αναπηρικά επιδόματα μαϊμού.

Η ζημιά του ΙΚΑ ανέρχεται σε 700.000 ευρώ και αφορά μόνο τις 44 υποθέσεις που έχουν ελεγχθεί σε βάθος χρόνου πέντε μηνών. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ύποπτων φακέλων, εκτιμάται πως το συνολικό ποσό της ζημίας του Δημοσίου θα ανέλθει σε εκατομμύρια ευρώ.

SHARE:

24Media Network