Μετάλλαξη Όμικρον: Θετικά και τα δυο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Μετάλλαξη Όμικρον: Θετικά και τα δυο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα
Τεστ κορονοϊού Eurokinissi

Με τη μετάλλαξη Όμικρον τα δύο κρούσματα στην Αθήνα που είχαν τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών πριν λίγες ημέρες.

Θετικά στη μετάλλαξη “Όμικρον” διαγνώστηκαν τελικά τα δύο κρούσματα που είχαν χαρακτηριστεί ως “ύποπτα” και εξετάζονταν από τις υγειονομικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο (04/12) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, γνωστοποίησε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ότι εξετάζονταν δύο ύποπτα κρούσματα της νέας μετάλλαξης στην Αθήνα.

“Πέρα από το κρούσμα στην Κρήτη, υπάρχουν ακόμη δύο ύποπτα κρούσματα που εξετάζουμε, άσχετα με το κρούσμα της Κρήτης. Είναι πολίτες που έχουν έρθει από τις συγκεκριμένες χώρες. Είναι δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να δούμε εάν νοσούν από την μετάλλαξη δέλτα ή την μετάλλαξη όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Τα δύο κρούσματα τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση, όταν κατά την επιστροφή τους από τη νότια Αφρική εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κρούσμα της νέας παραλλαγής στην Ελλάδα εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα