Μεταναστευτικό: Παραλύει σήμερα το Βόρειο Αιγαίο λόγω γενικής απεργίας

Μεταναστευτικό: Παραλύει σήμερα το Βόρειο Αιγαίο λόγω γενικής απεργίας
Τεταμένη η κατάσταση στα νησιά Βορείου Αιγαίου Eurokinissi

Οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου ακόμα καταδικάζουν τη "βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο".

Γενική απεργία αποφασίστηκε για σήμερα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους Δήμους της Περιφέρειας. Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και στην οποία αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά.

Με την ίδια ανακοίνωση καταδικάζεται «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των οδών».

«Είναι ημέρα ντροπής σήμερα για όλους μας και κυρίως για αυτούς που διέταξαν αυτά τα έκτροπα, να δαρθεί ο κόσμος, οι ακρίτες του Αιγαίου εδώ που φυλάνε τα νησιά μας! Είναι ντροπή να δέρνονται και να υποφέρουν από τα καπνογόνα. Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά!», δήλωσε την Τρίτη ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα