Μέτωπα πυρκαγιάς σε Διδυμότειχο, Σουφλί και Νέστο

ΑΡΓΟΣ-Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας «Εσπερίδες» στην περιοχή της Νέας Κίου σημειώθηκε το απόγευμα της  Τετάρτης 31 Αυγούστου.
Στο σημείο ενεργούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθώντας να την ελέγξουν.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΑΡΓΟΣ-Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας «Εσπερίδες» στην περιοχή της Νέας Κίου σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31 Αυγούστου. Στο σημείο ενεργούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθώντας να την ελέγξουν.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης στην αποθήκη στο Κουφόβουνο Διδυμοτείχου. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου, αλλά και στο παραπόταμο δάσος Νέστου

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες των πυροσβεστικών δυνάμεων, σε αποθήκη 1.000 τμ στην περιοχή του Κουφόβουνου του Δήμου Διδυμοτείχου. Καλή η κατάσταση στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, αλλά και στο παραπόταμο δάσος Νέστου.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα στο Νομό και κυρίως το γεγονός ότι στο εσωτερικό του κτιρίου υπάρχουν εύφλεκτα υλικά και μηχανήματα τα οποία προκάλεσαν πολλαπλές εκρήξεις, καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ωστόσο εξακολουθούν να αποτρέπουν την επέκταση της φωτιάς πέραν του κτιρίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, στο σημείο επιχειρούν μέχρι αυτή τη στιγμή τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα ρίψης νερού.

«Ευτυχώς δεν έχει γίνει κατάρρευση στέγης και οι συνάδελφοι κατόρθωσαν να μπουν στο κτίριο από τα πλάγια και αγωνίζονται να σβήσουν τις φλόγες με συνεχείς ρίψεις νερού» σημειώνει ο κ. Καραγκούνης.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της αποθήκης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι μία πρέσα σκυροδέματος, τράκτορας, οικοδομική ξυλεία, φορτωτές, ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα και άλλα οχήματα, 1.500 υδρομετρητές, καθώς και γραφεία και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Η πρώτη εκτίμηση της ζημίας ανέρχεται σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη στο 1.000.000 ευρώ, ενώ τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεσή της και εντός των επομένων ημερών, από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου

Υπό μερικό έλεγχο παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, διαγράφοντας καταστροφική πορεία σε μία ζώνη περίπου 175 στρεμμάτων σε άγονες και με χαμηλή βλάστηση περιοχές, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο, λόγω των ισχυρών βοριάδων που πνέουν στην περιοχή. «Έχει γίνει η περίμετρος και οι εγκαταστάσεις και οποιαδήποτε μικροεστία αναζωπυρωθεί αντιμετωπίζεται άμεσα από τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες θα παραμείνουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καραγκούνης.

Υπό έλεγχο και η φωτιά στο Νέστο

Υπό έλεγχο τέθηκε από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση, στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου, στα όρια του δήμου Τοπείρου, νότια της Ξάνθης.

Η φωτιά που έκαψε πενήντα περίπου στρέμματα δασικής έκτασης, οφειλόταν σε αναζωπύρωση μικρής εστίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν συνολικά εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, με ικανό αριθμό αντρών και δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου Pezetel (PZL), τα οποία πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απετράπη μεγαλύτερη καταστροφή ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου στην χώρα και ενός από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη παραποτάμια δάση, όπως είναι αυτό του Νέστου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network