Μικτό κλιμάκιο ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής στον Έβρο για τις ύποπτες, απανωτές φωτιές

Μικτό κλιμάκιο ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής στον Έβρο για τις ύποπτες, απανωτές φωτιές
Επιχείρηση της πυροσβεστικής για κατάσβεση φωτιάς Eurokinissi

Στατιστικά η περιοχή δίνει μέχρι 30 φωτιές τον μήνα ενώ το τελευταίο 48ωρο έχουν ξεσπάσει 15 φωτιές-Με εντολή Χαρδαλιά έρευνα για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει στην περιοχή

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, λόγω της εκδήλωσης μεγάλου αριθμού ενάρξεων πυρκαγιών στην Π.Ε. Έβρου, ενεργοποιήθηκε μεικτό κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αν. Μακεδονίας & Θράκης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν.

Ο Αρχηγός του Π.Σ. δήλωσε ότι, «το τελευταίο 48ωρο εκδηλώθηκαν 15 δασικές πυρκαγιές στην Π.Ε. Έβρου, στους Δήμους: Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών ο αριθμός ενάρξεων είναι πρωτόγνωρος σε σχέση με τα κλιματικά δεδομένα της εποχής.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή και επαγρύπνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα, κάθε νέα εκδήλωση πυρκαγιάς, αλλά και να διερευνηθούν τα αίτια πρόκλησής τους».

Την ίδια ώρα η μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, βρίσκεται σε ύφεση ωστόσο υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων αντικαθίσταται το προσωπικό που μαχόταν επί διημέρου στην περιοχή και ενισχύονται οι δυνάμεις στην Μελία, όπου μάλιστα είχαν ξεσπάσει δύο εστίες, με 178 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, εκ των οποίων 2 αερομεταφερόμενες και 41 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην Κεφαλονιά η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο και στην Ζάκυνθο σε ύφεση, παραμένουν όμως ισχυρές δυνάμεις στα σημεία. Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 80 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα