Μήνυση Περιφέρειας Β. Αιγαίου σε ΜΚΟ για το “ελληνική πλευρά της Λέσβου”

Μήνυση Περιφέρειας Β. Αιγαίου σε ΜΚΟ για το “ελληνική πλευρά της Λέσβου”
Πρόσφυγες έξω από το ΚΥΤ της Μόρια AP

Μήνυση σε ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Μόρια υπέβαλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για την φράση "ελληνική πλευρά της Λέσβου" που χρησιμοποιήθηκε σε κείμενο της οργάνωσης

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης MORIA CORONA AWARENESS TEAM υπέβαλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς σε δημοσίευση της οργάνωσης στις 21/5 γινόταν λόγος για “Ελληνικό Τμήμα της Λέσβου”, διαχωρίζοντας το ΚΥΤ της Μόριας από το υπόλοιπο νησί.

“Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καταθέτει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία”, αναφέρει η Περιφέρεια σε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Από την πλευρά της η οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, με ανάρτησή της στο facebook τονίζει πως η χρήση της φράσης γίνεται για να αναδειχθούν οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις συνθήκες διαβίωσης στο υπόλοιπο νησί και στο ΚΥΤ της Μόριας, όπου όπως αναφέρουν είναι πάρα πολύ κακές.

“Κανένας δεν θέλει να μείνει εδώ (στη Μόρια) ούτε για μία μέρα, είναι πολύ επικίνδυνο μέρος”, είπε χαρακτηριστικά ο Ντι Μοχάμεντ Αλί Ζαντάχ, μέλος της οργάνωσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7.

Σύμφωνα με τον ίδιο η οργάνωση αποτελείται από αιτούντες άσυλο που διαβιούν στην δομή της Μόριας, ενώ επανέλαβε ότι η χρήση της φράσης δεν αποσκοπεί στον διαχωρισμό του νησιού αλλά στις συνθήκες..

“Το άρθρο με την επίμαχη αναφορά, γράφτηκε από τον υπεύθυνο ΜΜΕ της οργάνωσης και θα δούμε όπως είπε, αν θα χρειαστεί να το αλλάξουμε ή να πούμε σε όλους τι εννοούσαμε. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσαμε τον «διαχωρισμό» του νησιού”.

Σύμφωνα με το μέλος της οργάνωσης, που ζει με την οικογένειά του στη Μόρια και κατάγεται από το Αφγανιστάν, δεν έχουν χρηματοδότηση από καμία πηγή,  ενώ τα αναγκαία υλικά τους παρέχονται από την οργάνωση Stand By Me.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα