Μπαίνουν μέχρι το απόγευμα τα 534 ευρώ του επιδόματος ειδικού σκοπού

Μπαίνουν μέχρι το απόγευμα τα 534 ευρώ του επιδόματος ειδικού σκοπού
Ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας (Αρχείο) Eurokinissi

Τις επόμενες ώρες θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα ειδικού σκοπού. Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Τη Δευτέρα (15/6) θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους παρέμειναν σε αναστολή εργασίας και το Μαϊο.

Ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε αντίστοιχη δήλωση του υπουργού εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση ότι τα χρήματα θα μπούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Παράλληλα τόνισε ότι υπογράφηκε και η ΚΥΑ για το επίδομα των 534 ευρώ του Μαϊου και για τις επιχειρήσεις. Όπως επανέλαβε ο κ. Σταϊκούρας η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι υπήρξαν λάθη στις αιτήσεις των επιχειρήσεων κυρίως σε ότι έχει να κάνει με συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι άνοιξε τη Δευτέρα και θα παραμείνει διαθέσιμη μέχρι και τις 22 Ιουνίου η πλατφόρμα για την Β φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής η οποία αναμένεται να μοιράσει 1,4 δις ευρώ σε περίπου 250,000 επιχειρήσεις κυρίως μικρές και μεσαίες αλλά όχι και τις μεγάλες (με πάνω από 1000 ) εργαζόμενους οι οποίες αποκλείστηκαν από την πρωτοβουλία.

Στη φάση αυτή οι επιχειρήσεις θα υποβάλλον πρόσκληση ενδιαφέροντος και θα υπάρξει νέος κύκλος στο οποίο θα τεθούν τα κριτήρια θα υπολογιστεί το ποσό για κάθε εταιρία και θα ζητηθεί η αποδοχή της κάθε επιχείρησης για την εκταμίευση του ποσού.

Τέλος για το σχέδιο ανάπτυξης που θα πρέπει να υποβάλλει η χώρα μέχρι και τον Οκτώβριο για να τύχει των χρηματοδοτήσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είπε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει εδώ και καιρό ένα τέτοιο σχεδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Όπως είπε το σχέδιο θα εμπλουτιστεί και θα παρουσιαστεί στο σύνολο του μάλλον στην ΔΕΘ .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα