Μπακογιάννης: Για να αλλάξει η ΑΘήνα πρέπει να “φάει ξύλο” ο δήμαρχος

Μπακογιάννης: Για να αλλάξει η ΑΘήνα πρέπει να “φάει ξύλο” ο δήμαρχος
Ο Κώστας Μπακογιάννης. Eurokinissi

Για εξομάλυνση της κίνησης των οχημάτων στο κέντρο της ΑΘήνας έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων που μίλησε για τα έργα στους κεντρικούς δρόμους. Τι είπε ειδικά για την Πανεπιστημίου.

“Σιγά σιγά η κίνηση εξομαλύνεται και σταθεροποιείται”, είπε ο Κώστας Μπακογιάννης και απέδωσε το συμπέρασμα αυτό στους συγκοινωνιολόγους του ΕΜΠ που παρακολουθούν την κίνηση στις ώρες αιχμής.

Μιλώντας στο OPEN είπε επίσης οτι σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους και “βάσει της διεθνούς εμπιερίας, χρειάζεται να περάσουν 3- 6 μήνες για να ομαλοποιηθεί πλήρως η κίνηση.Στην περίπτωση της ΑΘήνας έγινε πολύ πιο γρήγορα”.

Χαρακτήρισε την κίνηση “πολιτικό θέμα” και θύμισε την εποχή που έκλεισαν οι Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παυλου και “δημιουργήθηκε ενδοκυβερνητική κρίση”.

“Εφαρμόζουμε σύγχρονη μεθοδολογία για την Αθήνα που λέει οτι πριν προχωρήσεις σε μόνιμα έργα, οφείλεις να δοκιμάσεις το μοντέλο και να θέσεις το έργο σε διαβούλευση στην πράξη” συμπλήρωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ειδικά για την Πανεπιστημίου είπε οτι στόχος είναι να γίνει ένα πολύ μεγάλο έργο για να αλλάξει όλη η εικόνα της λεωφόρου. “Μέχρι να φτάσουμε εκεί κάνουμε προσωρινές παρεμβάσεις, όχι τίποτα μόνιμο” συμπλήρωσε.

Για το υψηλό κόστος της ανάπλασης του δρόμου ο Δήμαρχος ΑΘηνάιων είπε οτι “όταν κάνεις ένα έργο με αυτή τη μέθοδο προμηθεύεσαι τον βασικό εξοπλισμό που μένει σε όλη την πόλη και όχι για λίγο καιρό”.

Πρόσθεσε οτι το σχέδιο για την Πανεπιστημίου υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια αλλά κανένας δήμαρχος δεν το είχε υλοποιήσει καθώς δεν επιθυμούσε να αναλάβει το πολιτικό κόστος

“Για να αλλάξει η ΑΘήνα πρέπει να φάει ξύλο ο δήμαρχος” τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα