Μπαράζ επιθέσεων τη νύχτα στην Αθήνα: Εμπρησμοί ΙΧ, γκαζάκια σε τράπεζα και επεισόδια στα Εξάρχεια

Μπαράζ επιθέσεων τη νύχτα στην Αθήνα: Εμπρησμοί ΙΧ, γκαζάκια σε τράπεζα και επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισόδια στα Εξάρχεια , Αρχείο Eurokinissi

Οι επιθέσεις σχετίζονται με την υπόθεση του Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αθήνα, με επιθέσεις σε άνδρες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, εμπρησμούς αυτοκινήτων σε διάφορα σημεία και γκαζάκια σε τράπεζα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Όλες οι επιθέσεις φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση του Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Επίθεση στα ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Ειδικότερα, τα μεσάνυχτα κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν με ορμητήριο το Πολυτεχνείο επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν σε υπηρεσία στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Την ευθύνη για την επίθεση κατά των ΜΑΤ ανέλαβαν με ανάρτησή τους στην Indymedia, αναρχικοί/ες, όπου και αναφέρουν:

“Χτές το βράδυ επιτεθήκαμε στα ΜΑΤ στη περιοχή των εξαρχείων με δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες. Η επίθεση αυτή εντάσεται στο κύμα αλλήλεγγυης που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε όλη την χώρα, για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ένα κύμα που θα σαρώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει τον Δεκέμβρη του 2008 μια ευχάριστη ανάμνηση για τους μπάτσους αν ο Ντίνος πάθει το παραμικρό. Αυτή τη φορά θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος…

Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι…

Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας-δίψας Ντίνου Γιαγτζόγλου

Άμεση Μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού

Ραντεβού και σήμερα το βράδυ στους δρόμους της οργής ακόμα πιο δυνατά…

Αναρχικοί/ες”

Γκαζάκια σε τράπεζα

Τα ξημερώματα, άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με γκαζάκια σε ATM στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο τράπεζας, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης στην Αττική.

Εμπρησμοί αυτοκινήτων στο Λεκανοπέδιο

Εμπρησμοί αυτοκινήτων σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα:

– Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα Άνω Λιόσια Αττικής.

– Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Ηπείρου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αττικής.

– Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Παναγίας Γρηγορούσης και Λιοσίων στο δήμο Αχαρνών Αττικής.

– Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Ωρομέδοντος στην περιοχή της Άνω Κυψέλης στην Αθήνα.

– Κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα