Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν εθνική Κορίνθου - Πατρών και Τέμπη

Μπλόκο των αγροτών από τη Θεσσαλία στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα
Μπλόκο των αγροτών από τη Θεσσαλία στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα EUROKINISSI

Κλιμακώνουν τη στάση τους οι αγρότες ζητώντας συνάντηση με κλιμάκιο των συναρμοδίων υπουργών και όχι μόνο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας διαμήνυσαν πως θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των σηράγγων στα Τέμπη το προσεχές Σάββατο, ενώ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι υπάρχει απόφαση για εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων. Επέρριψε επίσης την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αγρότες.

Υπενθυμίζεται πως κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας για ένατη μέρα, καθώς οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους πραγματοποιώντας ένα ενιαίο κεντρικό θεσσαλικό μπλόκο.

Σήμερα, Πέμπτη και οι αγρότες της Αιγιαλείας θα προβούν σε καθολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου. Η δυναμική κινητοποίηση των αγροτών θα γίνει στις 16:00.

Μπλόκο των αγροτών (αρχείου)
Μπλόκο των αγροτών (αρχείου) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» κάλεσε «όλους τους Αιγιαλείς, από κάθε κλάδο, να συστρατευθούν με το αγροτικό κίνημα», τονίζοντας ότι «τα προβλήματα των αγροτών μάς αφορούν όλου. Ολοι την Πέμπτη στις 16:00».

Απόφαση να μπουν δυναμικά στον «χορό» των κινητοποιήσεων, έλαβαν και οι αγρότες της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, αποφασίστηκε να συντονιστούν με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις συναδέλφων τους και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με βασικό θέμα τις τοπικές αγροτικές επιδοτήσεις, θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο.

Ο κ. Αραχωβίτης κατηγόρησε την επιτροπή μπλόκων ότι ενώ υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση από τον υπουργό, κ. Σταύρο Αραχωβίτη για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, «η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητά να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης».

Ενώ υποστηρίζει πως όλο το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αποδείξει ότι είναι ανοικτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους κτηνοτροφών από τη Μεσσηνία.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ο υπουργός από τις 14 Δεκεμβρίου έχει απαντήσει γραπτά σε ένα προς ένα τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, από την οποία ζητούσε, έστω και την ύστατη στιγμή, να προσέλθει σε διάλογο και να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση.

«Είμαστε εδώ στο ΥπΑΑΤ καθημερινά για όσους πραγματικά επιδιώκουν την εξεύρεση λύσεων μέσα από διάλογο» επισημαίνεται και τονίζεται πως «οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν τι έχουμε ήδη καταφέρει για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, αλλά και τη χάραξη προοπτικής για τον πρωτογενή τομέα».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες
SHARE: