“Ναυάγιο” Ζακύνθου: Προσβάσιμη σύντομα η παραλία

“Ναυάγιο” Ζακύνθου: Προσβάσιμη σύντομα η παραλία

Η κατολίσθηση και ο σεισμός κράτησαν κλειστή την φημισμένη παραλία "Ναυάγιο" στη Ζάκυνθο. Ερευνητική μελέτη του ΕΚΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, εκπόνησε έκθεση που προβλέπει οριοθέτηση της παραλίας σε τρεις ζώνες.

Η κατολίσθηση στην παραλία “Ναυάγιο” στη Ζάκυνθο τον περασμένο Σεπτέμβριο, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί τουρίστες, και στη συνέχεια ο σεισμός της 26ης Οκτωβρίου, κράτησαν κλειστή την φημισμένη παραλία για μήνες. 

Το “Ναυάγιο” θα είναι προσβάσιμο ξανά στον κόσμο σε λίγο καιρό με περιορισμούς. 

Ερευνητική μελέτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, εκπόνησε έκθεση που προβλέπει οριοθέτηση της παραλίας σε τρεις ζώνες: την απαγορευμένη, όπου δεν θα έχει πρόσβαση κανείς, τη ζώνη ελεγχόμενης πρόσβασης και την ελεύθερη ζώνη. Ο στόχος είναι στο “Ναυάγιο” να έχουν πρόσβαση ταυτόχρονα 1100 άνθρωποι. 

Η έκθεση διαβιβάστηκε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ζακύνθου και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.

“Ήταν ανεξέλεγκτη η κατάσταση, πολύ μεγάλος ο όγκος του κόσμου. Θεωρώ ότι με τη μελέτη Λέκκα θα μπει μια τάξη πλέον και θα γίνεται πιο προσεγμένα η προσέγγιση των σκαφών και των επισκεπτών”, δήλωσε ο Γιάννη Κοπανάς, μέλος της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα πρέπει η περιοχή να καταστεί ασφαλής και προσβάσιμη από ξηράς και από θαλάσσης. Παράλληλα, γίνεται μελέτη και για το χερσαίο τμήμα, το πλάτωμα της παραλίας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες; παρεμβάσεις. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα