Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ημέρα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ημέρα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Tην ειλημμένη απόφασή τους να βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος αύριο Πέμπτη αν προγραμματιστεί η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανακοίνωσαν οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις και η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ικανοποιημένοι από την προσέλευση του συλλαλητηρίου της Κυριακής εμφανίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, οι οποίοι έκαναν λόγο για προβοκάτσιες που οδήγησαν στην ολοκλήρωση του, ενώ όπως είπαν κύριο αίτημα του επόμενου συλλαλητηρίου θα είναι η παραίτηση του Προκόπη Παυλόπουλου, κάτι που θεωρούν πως θα οδηγήσει σε μη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

"Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που στάθηκε στο ύψος του και αντέδρασε στην καταστολή και τα χημικά της κυβέρνησης" δήλωσε ο Μιχάλης Πατσίκας, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. "Θέλουμε να καταγγείλουμε την προβοκάτσια διαφόρων ομάδων είτε ακροδεξιών είτε ακροαριστερών. Όλοι τους είναι προβοκάτορες. Η συγκέντρωση για την ημέρα της ψήφισης, είναι προγραμματισμένη εδώ και έναν χρόνο. Έχουμε κατακλειστεί από μηνύματα και ειδοποιήσεις ότι ο κόσμος θα κατέβει αύριο στο Σύνταγμα. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε αυτούς τους 6-7 βουλευτές που προσπαθεί να πάρει η κυβέρνηση". Υπογράμμισε πως εάν σήμερα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη με πρόταση μομφής, αυριο θα γίνει το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Γιώργος Καραμπελιάς εκ μέρους της Επιτροπής υπέρ του δημοψηφίσματος, ανακοίνωσε πως "Έχουμε συλλέξει 60.000 υπογραφές τις τελευταίες ημέρες. Έρχονται να προστεθούν στις 240.000 υπογραφές των Παμμακεδονικων Οργανώσεων και δεκάδων χιλιάδων άλλων. Ειναι πλέον παλλαϊκό αίτημα. Όλοι μας θεωρούμε ότι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει την Συνταγματική Εκτροπή και τη μειοδοσία ειναι ο ΠτΔ. Ειναι ομόφωνη θέση όλων μας οτι θα μπορούσε να σταματήσει τη διαδικασία ακομα και με την παραίτησή του. Αυτό θα είναι το κεντρικό μας αίτημα. Να πάρει θέση ή να παραιτηθεί".

Συνεχίζοντας, ο κ.Καραμπελιας, εκτίμησε πως τα συλλαλητήρια έχουν καθορίσει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ. "Πιστεύουμε ότι η κινητοποίηση του λαού που ξεκίνησε πέρυσι, καθόρισε και καθορίζει την πολιτική πραγματικότητα. Είδατε τη θέση που υποχρεώθηκε η ΝΔ να πάρει. Είδατε και τις αλλαγές στο ΚΙΝΑΛ κάτω από την πίεση των συλλαλητηρίων. Πιστεύουμε ότι είναι η απαρχή μιας νέας περιόδου όπου ο λαός ξαναβγαίνει στο προσκήνιο με επικεφαλής την νεολαία όπως βλέπουμε και από τα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια".

Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου, ήταν και η Αφροδίτη Μάνου η οποία δήλωσε: "Βρίσκομαι εδώ και σαν προσωπικότητα αλλά και εκπροσωπώντας κάποιους φίλους μου που είναι αγανακτισμένοι με όσα συμβαίνουν στο θέμα της Μακεδονίας και στη δημοκρατία μας. Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από τον σοβαρότερο στόχο μας ο οποίος είναι να μην κυρωθεί η συμφωνία. Έχω δώσει το δικαίωμα στην Επιτροπή να με κινητοποιεί ανά πάσα στιγμή να κάνω ότι μπορώ από την πλευρά μου. Αγωνιστείτε μαζί μας".

Τέλος, μίλησε και ο Όθωνας Ιακωβίδης, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι "έφτασε η ώρα της αλήθειας. Τα λόγια τελείωσαν. Μένουν μόνο πράξεις. Περιμένουμε από αυτούς που διατείνονται ότι δεν θέλουν τη συμφωνία των Πρεσπών, να κάνουν πράξη τα λόγια τους. Απευθυνόμαστε στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αν το κάνει αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Να παραιτηθούν όλοι και να αδειάσει η Βουλή. Όμως η ΝΔ φαίνεται ότι κρύβεται και αφήνει να βγάλει το φίδι από την τρύπα η σημερινή κυβέρνηση. Εμείς σαν πολίτες το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μαζευτούμε απ' έξω και να τους δείξουμε ότι δεν τους πιστεύουμε".

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας δήλωσαν πως θα περιμένουν τις σημερινές εξελίξεις στη Βουλή και αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή του προγράμματος θα ανακοινώσουν απόψε το βράδυ την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης στις 18:00 στο Σύνταγμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συλλαλητήριο, Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΛΑΣ για συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Αποτρέψαμε εισβολή στη Βουλή - Υπήρχαν χάρτες με τις εισόδους

Κυρανάκης: Η αστυνομία είχε εντολή να διαλύσει το συλλαλητήριο

SHARE:

24Media Network