Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη. Τρεις νεκροί και 7 αγνοούμενοι μετά από ναυάγιο λέμβου που μετέφερε πρόσφυγες

Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη. Τρεις νεκροί και 7 αγνοούμενοι μετά από ναυάγιο λέμβου που μετέφερε πρόσφυγες

Ακόμη μια τραγωδία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά της Λέσβου, όταν λέμβος που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες ανετράπη με αποτέλεσμα τρεις από τους επιβαίνοντες να ανασυρθούν νεκροί, ενώ η τύχη άλλων 7 αγνοείται

Νεκρή μια γυναίκα και δυο μικρά παιδιά καθώς και 7 αγνοούμενοι είναι τα θύματα της νέας, μιας ακόμη, τραγωδίας στη Λέσβο με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες.

Περίπου στις 6.00 το πρωί πλαστική λέμβος με 63 επιβαίνοντες ανατράπηκε λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, στο Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της αποβίβασής τους σε βραχώδη ακτή στην θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΑΣΦΑΛΗ» ν.Λέσβου, προσέκρουσε σε βράχια.

Οι ναυαγοί που βγήκαν στην ακτή δήλωσαν ότι άλλοι 15 κατ' εκτίμηση άνθρωποι που επέβαιναν στη βάρκα έπεσαν στη θάλασσα λόγω της θαλασσοταραχής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και της Frontex που επιχειρούν στην περιοχή ανασύρθηκαν ήδη τρεις σοροί. Παράλληλα, συνεχίζονται, χωρίς αποτελέσματα, οι έρευνες για τον εντοπισμό ακόμη 7 αγνοουμένων, από ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο του FRONTEX και Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μυτιλήνη: Αγνοείται 2χρονο αγοράκι. Έπεσε στη θάλασσα από τη βάρκα που μετέφερε δεκάδες μετανάστες

SHARE:

24Media Network