Νέες κινήσεις για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Νέες κινήσεις για την ηγεσία του Αρείου Πάγου
Ο Άρειος Πάγος Eurokinissi

Ανάμεσα από ποιους καλείται να προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας για τις θέσεις του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με κύριο γνώμονα την επετηρίδα, αναμένεται να επιλέξει τις προτάσεις του προς τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου η επιλογή του υπουργού Δικαιοσύνης αναμένεται να είναι μεταξύ των: Αγγελική Αλειφερoπoύλoυ, Γεώργιo Λέκκα, Πηvελόπη Ζωvταvoύ, Iωσήφ Τσαλαγαvίδη, Ειρήvη Καλoύ και Δήμητρα Κoκoτίvη. Να σημειωθεί πως και οι έξι αποχωρούν το επόμενο διάστημα από την υπηρεσία, καθώς έχουν ακόμη θητεία από περίπου ένα χρόνο έως και το πολύ δύο έτη.

Αντίστοιχα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο επόμενος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν αποκλείεται να είναι μεταξύ των εξής αντεισαγγελέων: Δημήτρης Δασoύλας, Βασίλης Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Βασιλική Θεoδώρoυ, Ευσταθία Σπυρoπoύλoυ και Παvαγιώτη Καραγιάvvη. Πλην του πρώτου, που αποχωρεί τον Ιούνιο του 2020, οι υπόλοιποι έχουν ακόμη δύο έως τρία έτη στην υπηρεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα