Νέο αίτημα για Λ. Μπόμπολα υπέβαλαν στην Αθήνα οι κυπριακές Αρχές

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ)- ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης//Eurokinissi
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ)- ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης//Eurokinissi EUROKINISSI

Παρά το γεγονός ότι στη Λευκωσία επίσημα το νέο ένταλμα προέκυψε ένεκα νέων στοιχείων, ανεπίσημα εκφράζονταν φόβοι για απόρριψη του αιτήματος

Σημαντική καθυστέρηση στο αίτημα των κυπριακών Αρχών για έκδοση του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα αναμένεται να σημειωθεί, μετά την ακύρωση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Οι κυπριακές Αρχές παράλληλα με την ακύρωση υπέβαλαν νέο αίτημα στις ελλαδικές Αρχές, αυτή τη φορά με επιπρόσθετα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν στο μεσοδιάστημα.

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία (Γενική Εισαγγελία) της Κυπριακής Δημοκρατίας, το νέο ένταλμα έχει ήδη διαβιβασθεί στην Αθήνα, η οποία αναμένεται να κινήσει τη σχετική διαδικασία από την αρχή. Με βάση τα νέα δεδομένα, δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα στις επόμενες 60 μέρες, χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Οι ελλαδικές δικαστικές Αρχές είχαν ζητήσει, πριν από το Πάσχα, επιπρόσθετα στοιχεία από τις κυπριακές, ορίζοντας την 6η Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, ως την ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδρίαζε εκ νέου το Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει επί του κυπριακού αιτήματος.

Παρά το γεγονός ότι στη Λευκωσία επίσημα το νέο ένταλμα προέκυψε ένεκα νέων στοιχείων, ανεπίσημα εκφράζονταν φόβοι για απόρριψη του αιτήματος, εάν δεν προσκομίζονταν νέα στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται στον κ. Μπόμπολα διεπράχθησαν εντός της κυπριακής επικράτειας και ως εκ τούτου τα τοπικά δικαστήρια έχουν αρμοδιότητα.

Στον νέο φάκελο που απεστάλη στην Αθήνα, υπάρχει μαρτυρία που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι ο επιχειρηματίας προσπάθησε να δωροδοκήσει επί κυπριακού εδάφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναβλήθηκε η απόφαση για έκδοση ή μη του Λ. Μπόμπολα στην Κύπρο

Στον εισαγγελέα ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Πλήρωσε πρόστιμο 1,8 εκατ. ευρώ

SHARE:

24Media Network