Νεοναζί βεβήλωσαν το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Νεοναζί βεβήλωσαν το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Βεβήλωσαν το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Τι καταγγέλλει ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας (Pics)

Τα ξημερώματα της Τρίτης άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο σημείο που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι, σχεδιάζοντας πάνω του σβάστικες.

Οι νεοναζί υπέγραψαν σαν “C-18”. Η υπογραφή “C-18” που χρησιμοποίησαν οι δράστες είναι εκείνη της νεοναζιστικής βρετανικής οργάνωσης “Combat 18”, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για αρκετές δολοφονίες μεταναστών.

 

“Θρασύτατη πρόκληση φασιστοειδών” που προκάλεσαν φθορές στο μνημείο για τον Παύλο Φύσσα καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

“Τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Φεβρουάριου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου το Σεπτέμβρη του 2013 δολοφονήθηκε από τα μέλη της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Αγκυλωτοί σταυροί και φασιστικά συνθήματα γέμισαν τη προτομή του αντιφασίστα μουσικού”, τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου η οποία καταλήγει ως εξής:

“Η νέα θρασύτατη πρόκληση και η επανεμφάνιση των φασιστοειδών στους δρόμους της πόλης μας αποδεικνύει ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ανοιχτό”.

Το μνημείο είναι ένα γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του Ρουπακιά.

Η πρόσοψη του μνημείου απεικονίζει τον Φύσσα να τραγουδά στη σκηνή και από κάτω γράφει:

“Σε αυτό το σημείο, ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και σκότωσε τον μουσικό ΠΑΥΛΟ “Killah P” ΦΥΣΣΑ, ο οποίος αντιστάθηκε μάχιμος, όταν δέχθηκε απειλές για τις ζωές των φίλων του και τη δική του, με μόνα όπλα τις ιδέες του και τα ιδανικά του… Ο Παύλος χάθηκε από μαχαιριά στην καρδιά… όρθιος, σε δημόσια θέα…”.

Στο πίσω μέρος, το μνημείο έχει ένα τετράστιχο από τη διασκευή του Φύσσα στο τραγούδι “Σιγά μην κλάψω”, του Γιάννη Αγγελάκα. Αναγράφεται συγκεκριμένα: “Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα. Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα