Νίκος Αλέφαντος: Ένας φανατικός οπαδός του Παλιού ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα

Νίκος Αλέφαντος: Ένας φανατικός οπαδός του Παλιού ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi Sports

Δύο ήταν οι μεγάλες αγάπες του Ν. Αλέφαντου. Ο Ολυμπιακός και ο Ανδρέας, με τον οποίο η μοίρα τα έφερε να φύγει από τη ζωή την ίδια μέρα. Το αντίο του "Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου" με σχόλιό του στο News 24/7

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αλέφαντος. Παρότι προπόνησε δεκάδες ομάδες, ο ίδιος συνδέθηκε στενά με τον Ολυμπιακό την ομάδα του οποίου είχε προπονήσει σε τρεις διαφορετικές θητείες με την τελευταία να είναι το 2004.

Παρά την αποχώρησή του από την προπονητική, επί σειρά ετών ο Ν. Αλέφαντος συνέχισε να μιλάει για το ποδόσφαιρο από τηλεοπτικές εκπομπές, στις οποίες ανέπτυσσε συχνά πυκνά και τις πολιτικές του απόψεις.

Ποτέ δε ξεχνούσε άλλωστε να μιλήσει για τον Ανδρέα. Μάλιστα, σε ένα περίεργο παιχνίδι της “μοίρας”, ο προπονητής έφυγε την ίδια μέρα που είχε πεθάνει και ο Ανδρέας Παπανδρέου, του οποίου ήταν ανοιχτά πολύ μεγάλος θαυμαστής.

Το 2017, στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου σχολίαζε μεταξύ άλλων τις πολιτικές εξελίξεις. “Εγώ είμαι Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Γιώργος δεν τραβάει, η Φώφη δεν είναι το ΠΑΣΟΚ το δικό μας του Ανδρέα Παπανδρέου. Τώρα είναι Γ’ Εθνική. Ο Γιώργος έλεγε λεφτά υπάρχουν και όταν ανέβηκε σχόλασε”, είχε σχολιάσει σχετικά. “Η Φώφη πήρε ένα μεγάλο συγκρότημα του Ανδρέα Παπανδρέου. Όταν πας να αναπληρώσεις έναν τέτοιο προπονητή και είσαι τόσο πίσω σβήνεις”, έλεγε ακόμη για τη νυν πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Οι άνθρωποι του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου, τιμώντας τον Νίκο Αλέφαντο, δήλωσαν στο News 24/7:

“Αν το ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ήταν προπονητής, θα ήταν ο Αλέφαντος. Γνώσεις, ντομπροσύνη, έξω καρδιά, εραστής της Επικούρειας θέασης της ζωής”.

Στη μνήμη του ανάρτησαν και δύο βίντεο στη σελίδα τους στο Facebook. Στο δεύτερο, καυτηριάζει το τότε ευρωπαϊκό “άνοιγμα” του ΚΙΝΑΛ ως “Ελιά”.

Στην ιστορία έμεινε φυσικά το κάλεσμα που είχε κάνει ο Ν. Αλέφαντος στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για debate πολιτικών, ενώ παρότι είχε ταχθεί υπέρ του Αλέξη Τσίπρα το 2015, το 2018 είχε πάρει θέση εναντίον του, φυσικά με αφορμή τον Ολυμπιακό, τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ. Ίδιοι ήταν οι λόγοι και για την εναντίωσή του προς τον Πάνο Καμμένο.

Μετά τον θάνατό του, ο Αλέξης Τσίπρας αφιέρωσε ένα instagram story στη μνήμη του, ενθυμούμενος το παραπάνω κάλεσμα του Αλέφαντου για debate.

Ακόμη, για τον Ευ. Βενιζέλο, ο Αλέφαντος έλεγε το 2014, πως “το ΠΑΣΟΚ το πήγε στο 3%”. “Αυτός κάνει το μαύρο άσπρο και τα μαγαζιά κλείνουν. Πού να έρθει και νέο μνημόνιο Τον ακους να παρλάρει και μέχρι να τελειώσει έχει πάει το ΠΑΣΟΚ του γίγαντα Ανδρέα στο 3%”, σχολίαζε με το γνωστό του ύφος.

Παρότι θαύμαζε το “κραταιό ΠΑΣΟΚ της αλλαγής”, δεν συντονιζόταν βέβαια απολύτως με τις προοδευτικές σοσιαλιστικές ιδέες, κάτι που αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του αντιφατικού του χαρακτήρα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως είχε μιλήσει και για τον θαυμασμό του προς τον Γεώργιο Παπανδρέου αναφέροντας για αυτόν πως ήταν ο “κορυφαίος ρήτορας”.

Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Από μικρός ασχολήθηκε με τι ποδόσφαιρο, αρχίζοντας την καριέρα του από τον Αστέρα Εξαρχείων. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη φανέλα των ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακού, Ατρομήτου Πειραιώς, Ολυμπιακού Χαλκίδας, Παναιγιαλείου, Πανελευσινιακού και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Κάθισε στον πάγκο κορυφαίων ελληνικών ομάδων, με αποκορύφωμα για εκείνον τον Ολυμπιακό, του οποίου ήταν και φίλαθλος, στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004)

Πέρα από τους “ερυθρολεύκους”, πέρασε κι από τον πάγκο των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α’ Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα