Αδελφός Ζακ Κωστόπουλου: Ήταν ακίνδυνος - Η αστυνομία συγκάλυψε την υπόθεση

Αδελφός Ζακ Κωστόπουλου: Ήταν ακίνδυνος - Η αστυνομία συγκάλυψε την υπόθεση

Ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου, Νίκος μιλά αποκλειστικά στο News 24/7 για την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να αφεθούν ελεύθεροι οι τέσσερις αστυνομικοί, με το ιατροδικαστικό πόρισμα να καταδεικνύει ότι ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα. “Τα χτυπήματα των αστυνομικών συνέβαλαν στον θάνατο. Είμαι απογοητευμένος με την απόφαση” σημειώνει μεταξύ άλλων.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση εισαγγελέα- ανακριτή να αφεθούν ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους οι τέσσερις αστυνομικοί, υποστηρίζοντας ότι “τον ακουμπήσαμε ανεπαίσθητα” ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου Νίκος μιλά στο News 24/7 και δηλώνει την απογοήτευσή του. “Η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι δυο αστυνομικοί και χωρίς περιοριστικούς όρους με βρίσκει απογοητευμένο, όπως το ίδιο απογοητευμένο με βρήκε και η απόφαση για τους δυο κατηγορούμενους. Έχει καταστεί σαφές από τα βίντεο και το ιατροδικαστικό πόρισμα ότι ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα οπότε δεν συμφωνώ με αυτή την απόφαση” αναφέρει.

Ο Ζακ Κωστόπουλος λίγα δευτερόλεπτα αφού έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι
Ο Ζακ Κωστόπουλος λίγα δευτερόλεπτα αφού έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι NEWS 24/7

Όπως με νόημα αναφέρει δεν υπήρχε κανένας λόγος να του ασκήσουν βία. “Ηταν ακίνδυνος” υπογραμμίζει συμπληρώνοντας ότι “είναι σαφές πως όλα τα χτυπήματα συνέβαλαν στον θάνατό του οπότε και αυτά των αστυνομικών”.

Ο Νίκος Κωστόπουλος στρέφει τα βέλη του και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. “Εχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες και η ΕΔΕ που έχει ανακοινωθεί από την υπουργό δεν έχει βγάλει κάπου. Δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Η απόδοση Δικαιοσύνης είναι μείζονος σημασίας και δεν πρέπει να δημιουργηθεί μια συνθήκη ατιμωρησίας για τον οποιαδήποτε πολίτη ή όργανο της τάξης. Πρέπει όλο να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους”.

Η συγκάλυψη της υπόθεσης και οι ευθύνες μέχρι το ΕΚΑΒ

Παράλληλα, δεν παραλείπει να μιλήσει και για συγκάλυψη από πλευράς αστυνομίας. “Εκ του αποτελέσματος μπορούμε να δούμε ότι η αστυνομία δεν έκλεισε τον χώρο, πως έχουν γίνει πολλές προσπάθειες συγκάλυψης και όλα αυτά μου αφήνουν αμφιβολίες για τον τρόπο διαχείρισης της συγκεκριμένης υπόθεσης, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ οι οποίοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια ανάνηψης και ποτέ δεν έβγαλαν τις χειροπέδες, όποτε και εκεί υπάρχουν ευθύνες” επεσημαίνει στο Νews 24/7.

Μήνυμα στους δημοσιογράφους

Ωστόσο, ζητά αυτή η υπόθεση να αποτελέσει και ένα παράδειγμα για το πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο θάνατος του αδελφού του από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

“Οι ειδήσεις δεν πρέπει να υιοθετούνται άκριτα και από την στιγμή που υπάρχει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Πρέπει να διασταυρώνονται, όπως και οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά και στα μάτια των δημοσιογράφων. Όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με τέτοια περιστατικά, ο ανθρώπινος παράγοντας πρέπει να υπερισχύει. Πρέπει να σκέφτονται ότι χάθηκε ένας άνθρωπος και ότι από πίσω υπάρχει οικογένεια, φίλοι και άνθρωποι που τον αγαπούν.

Σημειώνεται τέλος ότι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στο Κρεμλίνο (Χαϊδαρίου 6, Πειραιάς) εκδήλωση με θέμα “Οι τρεις δολοφονίες του Ζακ Κωστόπουλου” και ο Νίκος Κωστόπουλος ζητά “όλοι όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν και να μάθουν για την υπόθεση”.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

Άννυ Παπαρρούσου (δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου)

Κλειώ Παπαπαντολέων (δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου)

Λουκάς Σταμέλλος (μέλος omniatv)

Άννα Νίνη (δημοσιογράφος

Συντονισμός: Μαρία Λούκα (δημοσιογράφος)

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν: Νίκος Κωστόπουλος (αδελφός Ζακ), Μάρω Δούκα (συγγραφέας), Περικλής Κοροβέσης (συγγραφέας), Γαβριήλ Σακελλαρίδης(διευθυντής ελληνικού τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας)

*Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα, ευγενική χορηγία της HandsUp και από την Φωτεινή Σκαφίδα.

Τη συζήτηση θα ακολουθήσει συναυλία με τη συμμετοχή των:

• Φοιβος Δεληβοριάς

• Δημήτρης Μυστακίδης

• Υπόγεια Ρεύματα

• Μάρθα Φριντζήλα

• Αφροδίτη Μάνου

• Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης

• Παντελής Κυραμαργιός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιατροδικαστής για Ζακ Κωστόπουλο: Δεν έπαθε κρίση πανικού - Πέθανε από τα χτυπήματα

Αστυνομικοί για Ζακ Κωστόπουλο: "Τον ακουμπήσαμε ανεπαίσθητα"

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι τέσσερις αστυνομικοί

Ζακ Κωστόπουλος: Κατηγορούμενοι και οι αστυνομικοί

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ζητούν οι δικηγόροι της οικογένειας

SHARE:

24Media Network