Novartis: Όλη η κατάθεση Μανία στην Προανακριτική

Novartis: Όλη η κατάθεση Μανία στην Προανακριτική
Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020. Eurokinissi

Λάβρος κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, εμφανίστηκε ο Νίκος Μανίας στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλή. Στην κατάθεσή του, που αποκαλύπτει το eReportaz, ο Νίκος Μανίας περιέγραψε την fast track διαδικασία που ακολουθήθηκε από την πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου αλλά και από τους εισαγγελείς Διαφθοράς προκειμένου να καταστεί ως μάρτυρας. Όπως είπε την επομένη κιόλας ημέρα, χωρίς καν να δώσει κατάθεση, ασκήθηκε δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο. Μάλιστα στην Βουλή ανέφερε ότι η κα Τουλουπάκη τον πίεζε προκειμένου να καταθέσει για πολιτικά πρόσωπα.

O Mανίας άρχισε να αποκαλύπτει συγκεκριμένες μεθοδεύσεις όταν ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Πλεύρης ρώτησε τον μάρτυρα  εάν δέχθηκε πιέσεις από την κα Τουλουπάκη για την υπόθεση της Novartis. Συγκεκριμένα του είπε “…Έχω ένα δημοσίευμα από το ΒΗΜΑ εδώ πέρα που αναφέρει ότι πιεστήκατε προκειμένου να καταθέσετε σε βάρος πολιτικών προσώπων. Θα το έχετε υπόψη σας, φαντάζομαι. Σας το δίνω κιόλας. Θα ήθελα να μου πείτε τι έγινε, με ποια διαδικασία, πριν πάμε στις καταθέσεις, εσείς κληθήκατε να καταθέσετε και αν δεχθήκατε οποιεσδήποτε μορφής πιέσεις.”

Διαβάστε την συνέχεια στο eReportaz

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα