Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Ι. Αγγελή

Ο Ιωάννης Αγγελής
Ο Ιωάννης Αγγελής EUROKINISSI

Τι περιλαμβάνει η εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέως Εφετών, Γιώργου Οικονόμου, προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σχετικά με την ασκηθείσα δίωξη σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός καταρρίπτει τον  τον ισχυρισμό βάσει του οποίου φέρεται ο κ. Αγγελής να αρνήθηκε να παραλάβει στικάκι από τους Αμερικανούς το οποίο περιείχε πληροφορίες για τον τραπεζικό λογαριασμό υιού πρώην υπουργού στο εξωτερικό, σύμφωνα με το dikastikoreportaz.

«Ουδέποτε παραδόθηκε στους Έλληνες Εισαγγελείς οιοδήποτε έγγραφο ή ηλεκτρονικό αποτύπωμα – στικάκι το οποίο να περιείχε τα προαναφερθέντα στοιχεία. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και η ίδια η Ε. Τουλουπάκη», αναφέρει στην πρότασή του ο κ. Οικονόμου και συνεχίζει: «δεν  δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο μεταξύ των παρευρισκομένων, ουδεμία οξύτητά παρά μόνον ανταλλάχτηκαν απόψεις. Ο κ. Αγγελής έκανε γνωστή στους παρευρισκόμενους την υπηρεσιακή και νομική του θέση ότι τα στοιχεία των Αμερικανικών αρχών θα πρέπει να διαβιβαστούν στην Ελλάδα μέσω της Ευρωπαϊκής Δικαστικής Συνεργασίας και Συνδρομής (Eurojust)».

ADVERTISING

Παράλληλα, αναφέρει το dikastikoreportaz, στην εισαγγελική πρόταση καταρρίπτεται ο μύθος ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη και απαγόρευσε να ληφθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία. Και καταλήγει: «Αμέσως μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα γνωστοποίησε τις θέσεις του υπηρεσιακά στην τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκφράζοντας και την διαφωνία του για την τακτική και στρατηγική που ακολουθούν στην υπόθεση NOVARTIS οι Εισαγγελείς Διαφθοράς. Από τα παραπάνω προκύπτει πως ο κατηγορούμενος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου I. Αγγελής κινήθηκε με την θεσμική του ιδιότητα του επόπτη της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών στα απολύτως αυστηρά υπηρεσιακά πλαίσια χωρίς να παραβεί το υπηρεσιακόν του καθήκον. Ουδέποτε αρνήθηκε την συνεργασία με τις Αμερικανικές αρχές απλά είχε την δικονομική άποψη ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να τοποθετηθεί ε βάση συνεργασίας με την Eurojust. Ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει έστω και ανεπίσημα έγγραφα στοιχεία ή στικάκι γιατί αυτά ουδέποτε προσφέρθηκαν, στικάκι δε ποτέ δεν υπήρχε και πολύ περισσότερον δεν συντρέχει στο πρόσωπό του δόλος και σκοπός έτσι όπως απαιτεί το άρθρο 259 του ΠΚ να παραβεί τα καθήκοντα της υπηρεσίας του και να βλάψει το κράτος στοιχείο σοβαρότατο για έναν ανώτατο Εισαγγελικό λειτουργό.

Επιπλέον θα πρέπει να τονισθεί πως η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει πέραν των ουσιαστικών της ελλείψεων για στήριξη δημόσιας κατηγορίας σε βάρος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου I. Αγγελή και μία κραυγαλέα αντίφαση ως προς την ποινική του μεταχείριση διότι διαπιστώνει ανυπαρξία δόλου και έλλειψη αντικειμενικής υπόστασης στα συναφή αδικήματα εξ ίσου σοβαρά από άποψη ποινικής βαρύτητας ή της υπεξαγωγής εγγράφων, της παραβίασης Δικαστικού Απορρήτου και της αθέμιτης αντιγραφής στοιχείων υπολογιστών και ταυτόχρονα διαπιστώνει δόλο και σκοπό για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με δόλο και σκοπό βλάβης της υπηρεσίας και του κράτους για το αδίκημα που περιγράφηκε».

Το dikastikoreportaz.gr εξασφάλισε ολόκληρη την πρόταση του κ. εισαγγελέως για τον Ι. Αγγελή. Διαβάστε την:

Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Ι. Αγγελή
Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Ι. Αγγελή
Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Ι. Αγγελή
Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Ι. Αγγελή
Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Ι. Αγγελή
Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Ι. Αγγελή

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, εισαγγελείς
SHARE:

24Media Network