Αχαΐα: Σε εξέλιξη η φωτιά στη Δροσιά – Σε ύφεση το μέτωπο στην Ελεκίστρα

Αχαΐα: Σε εξέλιξη η φωτιά στη Δροσιά – Σε ύφεση το μέτωπο στην Ελεκίστρα
Επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς. (ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας. Καλύτερη η εικόνα στην Ελεκίστρα.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και οι εστίες της φωτιάς αρκετές».

Όμως, όπως προσέθεσε, «το φαινόμενο δεν έχει την ίδια “επιθετικότητα” που παρουσίαζε τις προηγούμενες ώρες».

Επίσης, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Μπαρής, «περιμένουμε με το πρώτο φως της ημέρας να επιχειρήσουν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, γιατί και αύριο προβλέπεται να είναι μία δύσκολη ημέρα, λόγω των καιρικών συνθηκών».

Πάντως, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας εξακολούθησαν να επιχειρούν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έχουν ενισχυθεί περαιτέρω, αποτελούμενες από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα.

Όσον αφορά τη φωτιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, παραμένει σε ύφεση, ενώ στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, είχαν ειδοποιηθεί, μέσω του 112, για εκκένωση για προληπτικούς λόγους προς Χαλανδρίτσα από την Ε033, όσοι κάτοικοι βρίσκονταν στους οικισμούς Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα ή Αγία Τριάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα