Ο Χρυσοχοΐδης διαψεύδει την ΕΛΑΣ για την υπόθεση Φουρθιώτη

Ο Χρυσοχοΐδης διαψεύδει την ΕΛΑΣ για την υπόθεση Φουρθιώτη
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Eurokinissi

Η σημερινή διαρροή του υπουργείου ΠροΠο σχετικά με την φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που -σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα

Την επίσημη ανακοίνωση που η ΕΛΑΣ εξέδωσε προ εβδομάδος και σύμφωνα με την οποία “δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”, διαψεύδουν σημερινές διαρροές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Τα δημοσιεύματα για τα οποία έκανε λόγο η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αφορούσαν στον αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί από την Αστυνομία για την φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη και η σημερινή διαρροή του ΠροΠο, έρχεται να τα επιβεβαιώσει.

Όπως αναφέρεται στην συγκεκριμένη διαρροή, “μετά από δημοσιεύματα για τον αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη, ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε από τον Αρχηγό να ελέγξει τις καταγγελίες και να πάρει μέτρα”, ενώ υπογραμμίζεται πως “δόθηκε εντολή να παύσει η φύλαξή του στην οικία του και να αρθεί η φρουρά τεσσάρων αστυνομικών που του είχε παραχωρηθεί. Πρόσθετα θα επιστραφούν και δύο υπηρεσιακά οχήματα που επαιρνε εναλλάξ ανάλογα με τις μηχανικές βλάβες, που ήταν ένα Skoda και ένα παλιό κατεσχεμένο BMW που εμφάνιζε διαρκώς βλάβες. Μάλιστα και χθες επειδή εμφάνισε βλάβη το BMW το επέστρεψε και πήρε το Skoda για την συνοδεία του”.

Έτσι, τα δημοσιεύματα εκείνα, όχι μόνο είχαν τελικά σχέση την πραγματικότητα, αλλά αποτέλεσαν και το εφαλτήριο προκειμένου να διορθωθεί μία κατάσταση που λάμβανε χώρα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της ασφάλειας των πολιτών. 

Η σπουδή με την οποία η ΕΛΑΣ απέρριψε τα δημοσιεύματα στην ανακοίνωσή της, για να επιβεβαιωθούν μία εβδομάδα αργότερα, είναι απορίας άξια και θέτει για μία ακόμη φορά εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα