Ο δημοσιογράφος Α. Βέλιος αποκάλυψε ότι θα μεταβεί στην Ελβετία για ευθανασία

Ο δημοσιογράφος Α. Βέλιος αποκάλυψε ότι θα μεταβεί στην Ελβετία για ευθανασία

"Εχω καρκίνο και πεθαίνω σε δύο μήνες" αποκάλυψε τηλεοπτικά ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Βέλιος (Vid)

Σε μία προσωπική αποκάλυψη προχώρησε ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, μιλώντας στην εκπομπή "Αλήθειες".

"Έχω καρκίνο και πεθαίνω σε δύο - τρεις μήνες" εξομολογήθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος και μεταφραστής, ο οποίος έχει γράψει και βιβλίο στο οποίο μιλάει την προσωπική του μάχη, με τον τίτλο: "Εγώ κι ο θάνατός μου - Το δικαίωμα στην ευθανασία".

ADVERTISING

Ο συγγραφέας αποκάλυψε ότι αποφάσισε να φύγει στην Ελβετία, προκειμένου να υποβληθεί σε ευθανασία. "Το πρόβλημα της ευθανασίας εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού. Εγώ είμαι υποστηρικτής και συνήγορος του δικαιώματός μας στον θάνατο. Θεωρώ το δικαίωμα στον θάνατο είναι το πιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βέλιος.

"Έχω κάνει τα χαρτιά μου ήδη για ένα ίδρυμα στη Ζυρίχη, λέγεται υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Πηγαίνεις με τους δικούς σου ανθρώπους και σου δίνουν ένα ποτήρι, δηλώνεις για τελευταία φορά ότι το κάνεις με τη θέλησή σου, πίνεις από το ποτήρι και μέσα σε ελάχιστα λεπτά φεύγεις", συνέχισε, εξηγώντας τη διαδικασία.

SHARE:

24Media Network