Ο Λιγνάδης βγαίνει και από πάνω: “Ενάμιση χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι, τώρα θα μιλήσω κι εγώ”

Ο Λιγνάδης βγαίνει και από πάνω: “Ενάμιση χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι, τώρα θα μιλήσω κι εγώ”
Ο Λιγνάδης Eurokinissi

Ο καταδικασμένος πρωτόδικα για δύο βιασμούς σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως κάποιοι "παρασύρθηκαν". Εμφανίστηκε σίγουρος οτι θα δικαιωθεί. Δείτε το βίντεο.

Αμετανόητος και εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την αποφυλάκισή του.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς αλλά του δόθηκε αναστολή ως την εκδίκαση του εφετείου, δήλωσε δικαιωμένος από την απόφαση αποφυλάκισης, και ευχαρίστησε τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια.

Σημείωσε ότι “κάποιοι έπαιζαν 1,5 χρόνο μόνοι τους μπάλα” και πρόσθεσε ότι στο τέλος πιστεύει ότι “στο Εφετείο θα αποκατασταθεί η αλήθεια”.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης:

Έχω να μιλήσω ενάμιση χρόνο, δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα, θα έρθουν και αυτές οι στιγμές.

Το μόνο που θα ήθελα επί του παρόντος να πω είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπισα, όπως ίσως να παρασύρθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα.

Νομίζω τώρα δικαιούμαι να αρχίσω να μιλάω και εγώ γιατί πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της περιπέτειας στο Εφετείο, πιστεύω πως θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω από τη ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες του – και δεν το λέω αυτό για να του κάνω διαφήμιση – ο οποίος με μεγάλη αυταπάρνηση και παίρνοντας μια στάση απέναντι σε πολλούς με βοήθησε και με βοηθάει σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα, και ως άνθρωπο και ως δικηγόρο”.

Επανέλαβε δε πως θα δικαιωθεί στο Εφετείο, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με τον Αλέξη Κούγια να προσθέτει πως “οι στιγμές είναι δύσκολες”. Ο Α. Κούγιας εξέφρασε και αυτός τη βεβαιότητα για “δικαίωση” στο Εφετείο.

Την Τετάρτη (13/07) και παρά την ποινή κάθειρξης 12 ετών που επιβλήθηκε στον Δ. Λιγνάδη, το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να του χορηγηθεί ανασταλτικό έως την έφεση προκαλώντας τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονταν στην αίθουσα, φωνάζοντας: “Ντροπή σας, ξεφτίλες, να του δώσετε τα παιδιά σας να τα προσέχει ο Λιγνάδης“.

Σημειώνεται πως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών παρήγγειλε τη διαβίβαση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που αποφάσισε την ενοχή και την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι το Εφετείο για να μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την αποφυλάκισή του Eurokinissi

 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς. Ο πρώτος αφορά σε έναν ανήλικο στην Επίδαυρο το 2015 όπου ο σκηνοθέτης καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (4-3). Μειοψήφησαν μία ένορκος, η πρόεδρος και η εξ αριστερών σύνεδρος που είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Ο δεύτερος αφορά στο βιασμό του ανήλικου, ο οποίος διέμενε για μεγάλο διάστημα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη. Η ετυμηγορία ήλθε κατά πλειοψηφία (5-2). Η μειοψηφία αποτελείται από την πρόεδρο και μία σύνεδρο, που είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Αναφορικά με τις απαλλακτικές αποφάσεις ο σκηνοθέτης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2) για καταγγελλόμενο βιασμό το 2015 στο σπίτι του, ενώ ομόφωνη ήταν η κρίση του δικαστηρίου ως προς τον τέταρτο καταγγέλλοντα που ποτέ δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο να υποστηρίξει τα λεγόμενα του.

Έτσι διαμορφώθηκαν οριακές πλειοψηφίες (4-3) οι οποίες άφησαν πολλά περιθώρια στην έκβαση της απόφασης. Σε αυτές τις οριακές ασυμφωνίες “πάτησε” και ο Αλέξης Κούγιας διεκδικώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του καταδικασθέντος σκηνοθέτη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την αποφυλάκισή του Eurokinissi

 

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείτο ότι βίασε τέσσερις άνδρες από το 2010 και έπειτα, είτε στο διαμέρισμα του είτε σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αν και γνώριζε ορισμένους από τους καταγγέλλοντες, δεν τέλεσε καμία αξιόποινη πράξη, αλλά οι κατηγορίες σε βάρος του είναι αποτέλεσμα σκευωρίας για να πλήξουν τον ίδιο και την κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω της υπουργού Πολιτισμού.

Ο εισαγγελέας του δικαστηρίου κατά την αγόρευσή του, είχε ζητήσει να κριθεί ένοχος ο Δημ. Λιγνάδης για τρεις από τους τέσσερις βιασμούς που του έχουν αποδοθεί.

Η αναφορά του ήταν πως τα θύματα του βιασμού “δεν έχουν φύλο, καταγωγή και στάτους κοινωνικό και πως το ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος, δεν αναιρεί την διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχος του κατηγορούμενου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικης του ορμής”, είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα