Ο μουσικός Παντελής Τζιάλας εξηγεί πώς διοργανώθηκε η συναυλία εν κινήσει της Πρωτοψάλτη

Ο μουσικός Παντελής Τζιάλας εξηγεί πώς διοργανώθηκε η συναυλία εν κινήσει της Πρωτοψάλτη
FACEBOOK / PANTELIS NTZIALAS

Ο κιθαρίστας που συμμετείχε στη συναυλία εν κινήσει μιλά για την εμπειρία του, την ανταπόκριση του κόσμου και το πώς διοργανώθηκε η πρωτοβουλία.

Λίγες ώρες μετά τη λήξη της εν κινήσει συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας και μετά την πληθώρα σχολίων που προκάλεσε, ο μουσικός Παντελής Ντζιάλας, ο οποίος συμμετείχε παίζοντας κιθάρα, μίλησε στο διαδικτυακό περιοδικό (και free-press) Η Πόλη Ζει και στη συνάδελφο Στεφανία Τσολάκη για την εμπειρία του, το πώς διοργανώθηκε η πρωτοβουλία και αν υπήρχε οικονομικό αντίκρυσμα.

«Η Άλκηστις το σκεφτόταν από το Πάσχα. Πρώτα πρώτα επειδή είναι υπερδραστήρια, όλο αυτό που βιώνουμε της είναι δύσκολο. Από την άλλη σκεφτόταν ότι κάτι πρέπει να κάνει. Δεν έχει και καμία ανάγκη να το κάνει, εδώ που τα λέμε. Ούτε για προβολή το έκανε, ούτε για ανταμοιβή για να έρθει ο κόσμος στις συναυλίες της. Είχαμε μιλήσει γι’ αυτό, ήταν δύσκολο τεχνικά, και τελικά μέσα σε αυτή την εβδομάδα βρέθηκε ο τρόπος και είπαμε ότι θα υλοποιηθεί. Δεν υπήρχε καμία οικονομική συμφωνία. Ερωτηθήκαμε όλοι οι μουσικοί εάν θέλαμε να συμμετάσχουμε, αν είμαστε σύμφωνοι σε όλο αυτό και αποφασίσαμε ότι θα θέλαμε να προσφέρουμε με κάποιο τρόπο κι εμείς στην πόλη που ζούμε, κάνοντας αυτό που ξέρουμε να κάνουμε: Να παίζουμε μουσική» δήλωσε ο κ. Ντζιάλας και σημείωσε ότι για λόγους ασφαλείας δεν είχε ειπωθεί νωρίτερα κάτι, οπότε ο κόσμος δεν ήταν ενημερωμένος.

Σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου, φάνηκε συγκινημένος: «Κανένας από εμάς εκεί πάνω δεν ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτό που θα συναντούσαμε. Από την πρώτη μας διαδρομή (Κάτω Πετράλωνα), συγκινηθήκαμε όλοι, εγώ έκλαιγα σχεδόν δέκα λεπτά και η Άλκηστη δεν άντεξε, κάποια στιγμή σταμάτησε από το κλάμα. Δε μπορώ να το περιγράψω. Βλέπαμε τον κόσμο να γελά, νιώθαμε την ψυχική τους ανάταση, συμμετείχαν με ρυθμικά χειροκροτήματα. Αυτό το χειροκρότημα ήταν σαν μια νίκη ζωής.»

Στιγμιότυπο από την κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας
Στιγμιότυπο από την κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας EUROKINISSI

«Μεγάλοι άνθρωποι έβγαιναν από τα παράθυρα, παιδάκια μας πετούσαν λουλούδια. Δε μπορώ να το εξηγήσω. Ήταν τρομερό. Όλη αυτή η ενέργεια, η αγάπη μας ισοπέδωσε. Ήμασταν κι εμείς απροετοίμαστοι για κάτι τέτοιο. Χόρευαν, κάποιοι σοκάρονταν, άλλοι άφηναν τα πράγματα από το σούπερ μάρκετ και έβγαιναν να δουν τι γίνεται, μας χαιρετούσαν. Είχαν την ανάγκη της επικοινωνίας. Πέρασε λίγο η εικόνα του ότι είμαστε μόνοι, ο καθένας στο σπίτι του. Δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε μια κοινωνία η οποία δέχτηκε κάποια μέτρα γιατί έτσι έπρεπε, αυτό δε σημαίνει ότι βλέπουμε τον άνθρωπο δίπλα μας σαν κινητή βόμβα» συνέχισε.

Ο Παντελής Ντζιάλας τοποθετήθηκε και για τα σχόλια που ακούστηκαν περί πολιτικής διάστασης: «Είμαι ένας μουσικός, ο οποίος παλεύει να πάρει το επίδομα όπως πολλοί. Επίσης, πολιτικά είμαι αντίθετος με την κυβέρνηση αλλά αυτό που έγινε σήμερα δεν αφορά την πολιτική. Το αντίθετο. Μάλιστα, αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μουσική και την τέχνη θα έπρεπε να το καταλάβουν κατευθείαν. Τα κανάλια δεν θα δείξουν ποτέ τους ανθρώπους της γειτονιάς που σε ευχαριστούν (γιατί είναι μέσα στην κλεισούρα τους φοβισμένοι και τους δίνεις ένα χαμόγελο). Θα δείξουν τον Μητσοτάκη στη Ρηγίλλης. Εντάξει. Μην ξεχνάμε όμως το άλλο. Για το άλλο έγινε.

Οι ίδιοι που μίλησαν για τα μέτρα ασφαλείας είμαι σίγουρος ότι είναι οι ίδιοι που τα βρίσκουν υπερβολικά. Ο κόσμος έχει μία τάση να μην ευχαριστιέται με τίποτα. Ο ίδιος άνθρωπος που υποστηρίζει κάτι, μετά υποστηρίζει το αντίθετο, όπως τον βολεύει. Προσωπικά είμαι οπαδός του "κάνε κάτι", μην κρίνουμε τα πάντα.»

Πηγή: 

ipolizei.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network