ΟΑΣΑ: Βελτίωση λεωφορειακών γραμμών 301 και 307 με καλύτερη πρόσβαση σε μέσα σταθερής τροχιάς

ΤΡΟΛΕΪ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)
ΤΡΟΛΕΪ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ) EUROKINISSI

Οι νέες διαδρομές και οι νέες στάσεις των λεωφορείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Του Προκόπη Αγγελόπουλου

Σε σημαντικές αλλαγές με στόχο την καλύτερη πρόσβαση σε σταθμούς του μετρό και του προαστιακού προχωρά ο ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα η λεωφορειακή γραμμή 307 που συνέδεε τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας, μέσω της λεωφόρου Λαυρίου, θα περνά και από τον σταθμό του προαστιακού “Παιανία-Κάντζα”. Επίσης, η λεωφορειακή γραμμή 301 «Πεντέλη – Στ. Παλλήνη - Δημαρχείο Γέρακα», διευρύνεται και θα περιλαμβάνει και τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ειδικότερα:

-Aπό τις 11 Σεπτεμβρίου 2017 λειτουργεί, στη νέα της μορφή, η λεωφορειακή γραμμή 307 «Σταθμός Δ. Πλακεντίας – Γλυκά Νερά – Σταθμός προαστιακού Κορωπί».

Η νέα διαδρομή περιλαμβάνει, και στις δυο κατευθύνσεις της, σύνδεση της περιοχής Παιανίας και Γλυκών Νερών με τον, πλησιέστερο προς αυτές τις περιοχές, σταθμό μέσων σταθερής τροχιάς, το σταθμό Προαστιακού και Μετρό «Κάντζα».

Με τον τρόπο αυτό, η γραμμή, στο σύνολό της, συνδέει τις εξυπηρετούμενες περιοχές με 3 συνολικά σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς, τον Στ. Δουκ. Πλακεντίας (αφετηρία), Στ. Κάντζα και Στ. Κορωπί (τέρμα).

Το μήκος διαδρομής της γραμμής αυξάνεται κατά 9,2 χλμ. συνολικά. Στη νέα διαδρομή έχουν χωροθετηθεί 12 νέες στάσεις ανά κατεύθυνση.

-Από την 1η Οκτωβρίου 2017, η λεωφορειακή γραμμή 301 «Πεντέλη – Στ. Παλλήνη - Δημαρχείο Γέρακα» επεκτείνεται μέχρι τον σταθμό Δ. Πλακεντίας και μετονομάζεται σε 301 «Στ. Δ. Πλακεντίας – Ανθούσα – Πεντέλη».

Με την εν λόγω τροποποίηση επιτυγχάνεται η άμεση σύνδεση των περιοχών της Παλαιάς Πεντέλης, της Ανθούσας και του Γέρακα με τον σταθμό μέσων σταθερής τροχιάς Δ. Πλακεντίας, εξασφαλίζοντας στους επιβάτες ταχύτερη πρόσβαση στο δίκτυο μετρό και στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, θα εξακολουθεί να υπάρχει η σύνδεση με τον σταθμό Παλλήνη. Το μήκος διαδρομής της γραμμής αυξάνεται κατά 3,6 χλμ. συνολικά. Στη νέα διαδρομή έχουν χωροθετηθεί 8 νέες στάσεις ανά κατεύθυνση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
SHARE:

24Media Network