Οι υποψήφιοι για τις θέσεις σε ΣτΕ και ΑΠ

Φωτογραφία έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας στο κέντρο της Αθήνας
Φωτογραφία έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας στο κέντρο της Αθήνας EUROKINISSI

Ποιοί δικαστές προτείνονται για να καλύψουν τις κενές θέσεις στα ανώτατα δικαστήρια.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ο κατάλογος με τα προτεινόμενα ονόματα των δικαστικών λειτουργών οι οποίοι θα καλύψουν τις κενές θέσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Τα «πόστα» που είναι διαθέσιμα είναι αυτά του Προέδρου και δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και τριών Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου. Ειδικότερα, για την κενή θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας προτάθηκαν οι εξής 6 αντιπρόεδροι: Αθανάσιος Ράντος, Μαίρη Σάρπ, Μαρία Καραμανώφ, Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, Ιωάννης Γράβαρης και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

ADVERTISING

Για τις δύο κενές θέσεις αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας προτάθηκαν οι εξής 8 σύμβουλοι Επικρατείας: Δημήτριος Σκαλστούνης, Παναγιώτης Ευστρατίου, Ευαγγελία Νίκα, Παναγιώτα Καρλή, Κωνσταντίνος Κουσούλης, Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος, Δημήτριος Μακρής και Μιχάλης Πικραμένος.

Για τις 3 κενές θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου προτάθηκαν οι εξής 10 αρεοπαγίτες: Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Γεώργιος Κοντός, Ασπασία Μαγιάκου, Ειρήνη Καλού, Αρτεμισία Παναγιώτου, Αλτάνα Κοκκοβού, Γεώργιος Αναστασάκος, Ιωάννης Μαγγίνας, Δήμητρα Κοκοτίνη και Διονυσία Μπιτζούνη.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τη γνώμη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων δικαστών, την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και τέλος με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για τις προαγωγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΤΕ, Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λαμία: Σήμερα απολογείται ο 34χρονος - "Με έδενε κι εμένα, αλλά με τη θέλησή μου" δηλώνει η σύντροφός του

Δολοφονία Χέντερσον: Διεκόπη η εκδίκαση της υπόθεσης

SHARE:

24Media Network