Οικογένεια Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: "Η παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων είναι ένα αναμμένο κερί στη μνήμη του"

Ένας από τους τρεις κατηγορούμενους  για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μεταφέρεται από αστυνομικούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Ένας από τους τρεις κατηγορούμενους για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μεταφέρεται από αστυνομικούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας EUROKINISSI

Δήλωση στην οποία αναφέρονται στη δικαστική απόφαση, με την οποία επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη στους τρεις καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, εξέδωσε η οικογένεια του δικηγόρου.

Με μία δήλωση για την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να επιβάλει ισόβια κάθειρξη στους τρεις καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, η οικογένεια του αδικοχαμένου ποινικολόγου εξέφρασε την ικανοποίησή της.

Αφού ευχαρίστησε τους δικηγόρους που «υπερασπίστηκαν τη μνήμη του Μιχάλη, χωρίς να λυγίσουν απέναντι σε αμετανόητους εγκληματίες», την ελληνική Δικαιοσύνη και τους φίλους και πολίτες για τη στήριξη, η οικογένεια αναφέρει: «Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ζει στην καρδιά όσων είχαν το προνόμιο να τον γνωρίσουν. Η παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του από τη Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ένα αναμμένο κερί στη μνήμη του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η απώλεια του Μιχάλη μας πριν από δύο χρόνια, με βίαιο, απάνθρωπο και κακουργηματικό τρόπο, δημιούργησε στις ζωές όλων μας ένα κενό που δεν θα κλείσει ποτέ.

Ο Μιχάλης ζει πλέον στη καρδιά και στην μνήμη μας. Από εκεί δεν θα μπορέσουν να τον απομακρύνουν ποτέ οι σφαίρες των δολοφόνων και των εντολέων τους, που τιμώρησε παραδειγματικά η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Απόφαση μας γεμίζει ανακούφιση, αν και δεν φέρνει φυσικά πίσω τον άνθρωπό μας. Συγχρόνως στέλνει το ισχυρό μήνυμα ότι η Δικαιοσύνη αποδίδεται και σε αυτή τη ζωή.

Ευχαριστήσουμε τους δικαστές και τους ενόρκους που στάθηκαν όρθιοι απέναντι σε χυδαίες απειλές και σε προσπάθειες τρομοκράτησης.

Τους δικηγόρους που υπερασπίστηκαν τη μνήμη του Μιχάλη, χωρίς να λυγίσουν απέναντι σε αμετανόητους εγκληματίες. Η ευγνωμοσύνη και οι ευχές της οικογένειάς μας θα συνοδεύουν πάντα την Ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ, τον πρ. Πρόεδρο του Δ.Σ.Α. Βασίλη Αλεξανδρή, τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και την στενή συνεργάτη του Μιχάλη, Αναστασία Αποστολοπούλου .

Την Ελληνική Αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες που συνέδραμαν στην διαλεύκανση της υπόθεσης και την σύλληψη του δολοφόνου.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διακριτικότητα με την οποία αντιμετώπισαν τη ακροαματική διαδικασία καθώς και για τον σεβασμό που επέδειξαν στην μνήμη του Μιχάλη μας αλλά και συνολικά απέναντι στο μεγάλο οικογενειακό μας πένθος.

Και, προπαντός, τους φίλους, τους συγγενείς και τους τόσους συμπολίτες μας, που μας προσέφεραν λόγια παρηγοριάς και στήριξης σε στιγμές που τα χρειαζόμασταν πολύ.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ζει στην καρδιά όσων είχαν το προνόμοιο να τον γνωρίσουν. Η παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του από τη Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ένα αναμμένο κερί στη μνήμη του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζαφειρόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βόζενμπεργκ: Δίκαιη και αναμενόμενη η απόφαση για Ζαφειρόπουλο

Ισόβια στους τρεις δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

SHARE: