Ισόβια στους τρεις δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

Ισόβια στους τρεις δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου
Ένας από τους τρεις κατηγορούμενους για την δολοφονία του Ζαφειρόπουλου Eurokinissi

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας.

Την εσχάτη των ποινών επέβαλε η ελληνική Δικαιοσύνη στους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου το 2017. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι ομόφωνα έκριναν ένοχους τους τρεις άνδρες αλβανικής καταγωγής, που κάθονταν στο εδώλιο.

Ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία οι Μπραχιμάι, Λεκοτσάι και Ντούτσε καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης κατά περίσταση για την ηθική και φυσική αυτουργία στην από πρόθεση ανθρωποκτονία, ενώ ο πρώτος καταδικάστηκε και σε ποινή κάθειρξης 11 ετών για δυο ληστείες, οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη και τους ενόρκους. Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω το Μιχάλη. Θα βγάλουμε μια ανακοίνωση η οικογένεια συνολικά. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ για όλα και για το πόσο διακριτικοί ήσασταν μαζί μας» υποστήριξε η σύζυγος του ποινικολόγου που έπεσε νεκρός μέσα στο γραφείο του τον Οκτώβριο του 2017. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου υποστήριξε πως με την απόφαση δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή των καταδικασθέντων, γιατί «ήταν φυλακή και είναι φυλακή και θα είναι φυλακή. Δεν θα αλλάξει κάτι για αυτούς και δυστυχώς ούτε για μένα και τα παιδιά μου».

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει την καταδίκη των κατηγορουμένων, επισημαίνοντας ότι η κοινωνία δεν πρέπει να μετατραπεί «σε μια λατινοαμερικανικού τύπου» όπου δικαστές και δικηγόροι οπλοφορούν για την προστασία τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα