Οικονόμου: Η ΝΔ δεν αναζητεί σωσίβια – Καλύτερα με αυτοδυναμία

Οικονόμου: Η ΝΔ δεν αναζητεί σωσίβια – Καλύτερα με αυτοδυναμία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου INTIME

Το Μαξίμου επιστρέφει στην τακτική της αυτοδυναμίας καρφώνοντας το Ν.Ανδρουλάκη για “σκέψεις άλλων εποχών”. Τα σενάρια για συγκυβέρνηση με άλλο πρωθυπουργό.

Τη στροφή στην τακτική της αυτοδυναμίας μετά το “όχι” του Νίκου Ανδρουλάκη στο “νεύμα” του Κυριάκου Μητσοτάκη για κυβερνητική συνεργασία, συνεχίζει το Μαξίμου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που αποτέλεσαν “παράθυρο” για κυβέρνηση συνεργασίας και την αρνητική απάντηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε:

“Δύο πράγματα χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό. Ο σεβασμός στους θεσμούς. Για αυτό έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της άνοιξης του 2023. Το δεύτερο είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαντάς αποτελεσματικά σε κρίσεις και για να έχει η χώρα συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το καλύτερο μέσο επίτευξης σταθερών κυβερνήσεων είναι η αυτοδυναμία”.

Ο κ.Οικονόμου υπενθύμισε εξάλλου ότι για αυτό η ΝΔ αρνήθηκε την απλή αναλογική και άλλαξε τον εκλογικό νόμο ώστε το πρώτο κόμμα να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

“Προφανώς και παραμένουμε σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα ο κόσμος θα αποφασίσει και θα διαμορφώσει τις συνθήκες με τις οποίες θα προχωρήσει η χώρα”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Απέχουμε από τις εκλογές παραπάνω από ένα χρόνο. Η συζήτηση αυτή προεκλογικά θα αποκτήσει άλλα χαρακτηριστικά. Οι πολίτες α κρίνουν και θα συγκρίνουν”. Με τον τρόπο αυτό βέβαια δεν απέκλεισε το παραθυράκι των συνεργασιών να ανοίξει ξανά στο μέλλον, αλλά κυρίως θέλησε να θέσει στους πολίτες το δίλημμα “ΝΔ ή αστάθεια”.

Στο ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός άνοιξε τη συζήτηση τώρα και με ποιον τελικά θα μπορούσε να συνεργαστεί η ΝΔ, εφόσον το ΚΙΝΑΛ λέει όχι σε συγκυβέρνηση, ο κ.Οικονόμου σχολίασε:

“Η ΝΔ δεν αναζητεί σωσίβια. Αναζητεί την εμπιστοσύνη των πολιτών και με αυτοπεποίθηση θα τη διεκδικήσει στο τέλος της τετραετίας”.

Επανέλαβε δε ότι η ΝΔ πιστεύει ότι η χώρα θέλει σταθερή διακυβέρνηση και το καλύτερο μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η αυτοδυναμία. Ενώ έκλεισε ξανά το μάτι στους κεντρώους ψηφοφόρους λέγοντας ότι: “Η αυτοδυναμία μπορεί να ενσωματώνει διαφορετικές απόψεις. Αυτό κάνει και θα συνεχίσει να κάνει και η κυβέρνηση”.

Σχολίασε επίσης ότι: “Η χώρα με κάποιον τρόπο πρέπει να κυβερνηθεί. Εάν ορισμένοι έχουν σκέψεις, τίτλους, τύπους και κορώνες άλλων εποχών και δεν θέλουν να δουν τη μεγάλη εικόνα ή δε θέλουν να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Το διακύβευμα παραμένει η σταθερή κυβέρνηση και η αυτοδυναμία είναι το καλύτερο μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου”.

Όσον αφορά στα σενάρια ότι ο κ.Ανδρουλάκης, ανάλογα με τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ, θα δεχόταν συγκυβέρνηση αλλά με άλλον πρωθυπουργό στη θέση του κ.Μητσοτάκη, ο κ.Οικονόμου απάντησε με νόημα:

“Έχουμε μέχρι τις εκλογές ένα χρόνο και κάτι μήνες και είναι σίγουρο ότι το τοπίο και οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές. Πολλά πράγματα, που συζητούνται σήμερα, θα είναι εντελώς εκτός αντικειμένου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα