Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων από το Ελληνικό

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.(Eurokinissi-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.(Eurokinissi-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ) EUROKINISSI

Περίπου 500 πρόσφυγες μετακινήθηκαν από το Ελληνικό. Η πλειονότητά τους μεταφέρθηκε στην Θήβα

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης-μεταφοράς των προσφύγων από το Ελληνικό και όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Στην πλειονότητά τους οι 480 πρόσφυγες, κυρίως Αφγανοί μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη νέα δομή φιλοξενίας στην Θήβα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις των παλιών κλωστηρίων Σακίρογλου.

Από αυτούς 50 άτομα μεταφέρθηκαν στην Μαλακάσα και λεωφορείο με τρεις οικογένειες αναχώρησε για τη δομή φιλοξενίας στην Καβάλα τελικά.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.(Eurokinissi-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.(Eurokinissi-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ) EUROKINISSI

Πρόσθετα, από τους συνολικά 160 μεμονωμένους πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν καταφύγει στο Ελληνικό και δεν είχαν καταγραφεί και οι οποίοι οδηγήθηκαν πρώτα στην Διεύθυνση Αλλοδαπών για καταγραφή και ταυτοποίηση, όλοι προωθήθηκαν σε δομές πλην 7 ατόμων που συνελήφθησαν.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το έλεγχο διαπιστώθηκε πως 4 Αφγανοί είχαν ανενεργό αίτημα ασύλου και 3 Ιρανοί στερούνταν εντελώς ταξιδιωτικά έγγραφα. Πρόσθετα για έναν ανήλικο Αφγανό δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για να παραληφθεί από την ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση.

Σημειώνεται ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες στο Ελληνικό είχαν ενημερωθεί εγκαίρως εδώ και 10 ημέρες από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την μεταφορά που θα γινόταν και μάλιστα τους είχαν μοιραστεί χαρτάκια με τα νούμερα των κοντέινερ που αντιστοιχούν στην κάθε οικογένεια, στην δομή της Θήβας.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Αντίθετα με άλλες φορές η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά με τους δημοσιογράφους σε μεγάλη απόσταση, υπό το γενικό πρόσταγμα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρουσία εισαγγελέα, με την συνδρομή της Αστυνομίας για την τήρηση της τάξης και της συνοδείας στην μεταφορά των προσφύγων και με την παρουσία εκπροσώπων του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης και παρατηρητών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο αρχικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που πριν περίπου 1,5 χρόνο είχαν μεταφερθεί στο ελληνικό από το Τάε Κβο Ντο ήταν πολύ μεγαλύτερος, αλλά καθώς ήταν ανοιχτή δομή, οι περισσότεροι κατά καιρούς ή μεταφέρθηκαν αλλού ή ακόμα και αποχώρησαν από μόνοι τους με άγνωστο προορισμό και διαμονή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Ελληνικό για την απομάκρυνση των προσφύγων

SHARE:

24Media Network