Ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Συλλαλητήριο στην Ομόνοια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού, Σάββατο 22 Μαρτίου 2014. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συλλαλητήριο στην Ομόνοια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού, Σάββατο 22 Μαρτίου 2014. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Με παλμό και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού.

Από τις 14:00 χιλιάδες πολίτες, μετανάστες, μέλη συνδικάτων, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, από όπου αργότερα ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Μετά το συλλαλητήριο ακολούθησε συναυλία στο Σύνταγμα, η οποία είναι σε εξέλιξη. Γύρω από την πλατεία Συντάγματος παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, καθώς και σε Παρίσι, Λονδίνο, Γλασκώβη και άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Η σφαγή στην Σαρπβίλ

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Κατάργηση των Ρατσιστικών Διακρίσεων είναι αφιερωμένη στα 69 θύματα της σφαγής στην πόλη Σαρπβίλ της Νοτίου Αφρικής, όταν στις 21 Μαρτίου 1960 αστυνομικοί του καθεστώτος του Απαρτχάιντ άνοιξαν πυρ κατά άοπλων διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τους νόμους που περιόριζαν την κίνηση των μαύρων στις περιοχές όπου κατοικούσαν λευκοί.

«Καλώ όλους τους ανθρώπους, ειδικά τους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, να καταδικάσουν τα μηνύματα και τις ιδέες που βασίζονται στον ρατσισμό, στη φυλετική ανωτερότητα ή στο μίσος, καθώς και εκείνων που υποκινούν τον ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις, την ξενοφοβία και της μισαλλοδοξία» αναφέρει στο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network