Οπλοστάσιο η Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Τι έδειξε η έρευνα μετά την αιματηρή συμπλοκή

Οπλοστάσιο η Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Τι έδειξε η έρευνα μετά την αιματηρή συμπλοκή

Πλήθος αυτοσχέδιων όπλων αποκάλυψε η έρευνα που διεξήχθη στα κελιά της Γ' πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή που κόστισε τη ζωή σε 2 ανθρώπους και έστειλε άλλους 21 στο νοσοκομείο (pics)

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώθηκε στη Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού έρευνα που διεξήγαγαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοί με τη συνδρομή της αστυνομίας και των Ε.Κ.Α.Μ. προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής η αιματηρή συμπλοκή που προκάλεσε το θάνατο 2 κρατουμένων και τον τραυματισμό 21.

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού, κατά την έρευνα βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, λοστοί και άλλα απαγορευμένα αντικείμενα.

Από πλευράς του ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την άποψη ότι για τους νεκρούς στον Κορυδαλλό ευθύνεται ο υπερπληθυσμός κρατουμένων και η έλλειψη προσωπικού, ενώ δήλωσε αισιόδοξος πως το νομοσχέδιο για τη κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ’ και τους αποφυλακισμούς συγκεκριμένων ομάδων κρατουμένων θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα