Οργή για 22 πρόσφυγες του Baris που εγκαταλείφθηκαν στον Πειραιά

Solidarity march for Syrian refugees in central Athens on November 30, 2014. /         30  2014.
Solidarity march for Syrian refugees in central Athens on November 30, 2014. / 30 2014. NIKOS LIBERTAS / SOOC

Πρόσφυγες του Baris, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, φιλοξενούνται σε χώρο του ΟΛΠ. "Η Κυβέρνηση εγκαταλείπει ανθρώπους στα πεζοδρόμια" λέει ο δήμαρχος Δραπετσώνας

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Δραπετσώνας προκάλεσε ο εντοπισμός 22 Σύρων προσφύγων, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά στην περιοχή της Δραπετσώνας.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος επισημαίνει ότι αυτά τα 22 άτομα, τα οποία βρέθηκαν να περιπλανώνται στην περιοχή, ήταν μετανάστες του πλοίου Baris που μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στον Πειραιά και εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους.

Επίσης, αναφέρεται ότι ο δήμος αρχικά παρενέβη για τη μεταφορά τους στην Κόρινθο, ωστόσο πρόσφυγες και οδηγός λεωφορείου προσήχθησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών, από όπου αφέθηκαν ελεύθεροι. Στη συνέχεια, αφού έφτασαν στην Κόρινθο δεν έγιναν δεκτοί και ξαναγύρισαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Τελικά ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη δημοτική Αρχή του Κερατσινίου- Δραπετσώνας αποφάσισε να τους φιλοξενήσει σε χώρο του ΟΛΠ, με βασική υποδομή θέρμανσης και υγιεινής.

"Η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε πρόσφυγες είναι τουλάχιστον εξοργιστική. Αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που ζητάνε είναι ένα προσωρινό κατάλυμα και ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στην Ευρώπη. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα και να τους εγκαταλείπει στα πεζοδρόμια", τονίζει σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

Φωτογραφία: sooc.gr

SHARE: