Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Μαρμάρι

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Μαρμάρι
Πυροσβεστικά οχήματα. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση στο Μαρμάρι Καρύστου Ευβοίας, ανάμεσα στα χωριά Κατσαρώνι και Παραδείσι-Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στο σημείο

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Μαρμαρίου στην Κάρυστο Ευβοίας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε ανάμεσα στις κοινότητες Κατσαρώνι και Παραδείσι και εξαιτίας αυτού του λόγου έγινε μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, αποτελούμενη μαζί με τις ενισχύσεις που εστάλησαν από 57 άντρες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που θα παραμείνουν και θα επιχειρούν τη νύχτα μέχρι να τεθεί πλήρως υπό έλεγχο η φωτιά και ρίψεις νερού μέχρι να πέσει το σκοτάδι πραγματοποίησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι αρχικά όταν έφτασαν οι πρώτες δυνάμεις στο σημείο είδαν ότι η φωτιά είχε προλάβει να ανοίξει σε δύο μέτωπα, κάτι που τελεί υπό διερεύνηση αν ήταν εξ’ αρχής δύο εστίες, άρα κάτι ύποπτο ή αν άνοιξε σε δύο μέτωπα λόγω των ριπαίων ανέμων εντάσεως 6-7 μποφόρ που έπνεαν εκείνη την στιγμή.

Στην πορεία η ένταση των ανέμων υποχώρησε στα 4 μποφόρ και έπαψε να υπάρχει κίνδυνος για τα χωριά, ενώ για αρκετές ώρες οι προσπάθειες των πυροσβεστών είχαν επικεντρωθεί σε μία χαράδρα.

Εντωμεταξύ, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, μετέβηκε στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για την διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την συγκεκριμένη πυρκαγιά. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα