Οριστικό τέλος στη δίκη με τις μετοχές φούσκες του 1999

Οριστικό τέλος στη δίκη με τις μετοχές φούσκες του 1999
Αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας απέρριψε την έφεση που είχε ασκηθεί από την εισαγγελία Εφετών κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αυλαία στην υπόθεση με τις μετοχές φούσκες έριξε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η τρίτη και τελευταία φορά που κάθισαν στο εδώλιο οι 36 κατηγορούμενοι στην υπόθεση, δεν ήταν η…φαρμακερή αφού το δικαστήριο, με την έναρξη της διαδικασίας απέρριψε την έφεση που είχε ασκηθεί από την εισαγγελέα Εφετών, Αθηνά Θεοδωροπούλου κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οδηγώντας έτσι τους κατηγορουμένους σε νέα δίκη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των 36 κατηγορουμένων για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος υπέβαλαν ένσταση στο δικαστήριο, ζητώντας να κριθεί απαράδεκτη η εισαγγελική έφεση, ένσταση η οποία έγινε δεκτή.

Είχε προηγηθεί η πρώτη, ομόφωνη μάλιστα αθώωση των κατηγορουμένων, από διαφορετική σύνθεση δικαστών, για την οποία ωστόσο ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Έτσι, ακολούθησε και δεύτερη δίκη, το διαταύτα της οποίας ήταν και πάλι απαλλακτικό για τους κατηγορουμένους, με ψήφους 2-1.

Το ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι έπρεπε να κηρυχθούν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις που τους είχαν απαγγελθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα