Ουκρανία: Το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες να αναχωρήσουν άμεσα από τη χώρα

Ουκρανία: Το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες να αναχωρήσουν άμεσα από τη χώρα
Στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας στο Λένινγκραντ, 14 Φλεβάρη AP

Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα. Σε ποια τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν.

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία καλεί τους Έλληνες πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό ΥΠΕΞ απευθύνεται τόσο στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία, καθώς και στους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν στην Ουκρανία σήμερα (14/02).

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εν λόγω Υπουργείων.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα» σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, όπως σημειώνει «συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο».

«Επισημαίνεται εν προκειμένω ότι το προσωπικό της Πρεσβείας Κιέβου έχει μειωθεί στο απαραίτητο» ενημερώνει το ΥΠΕΞ ενώ τονίζει πως θα ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης.

Σε ποια τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες

Τα στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας στο Κίεβο είναι τα ακόλουθα:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE

Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453

Διεύθυνση e-mail: [email protected]

Ιστότοπος: http://www.mfa.gr/kiev

Η Ουκρανία ζητά συνάντηση με Ρωσία και χώρες του ΟΑΣΕ εντός 48ώρου

Η Ουκρανία ζήτησε να συγκληθεί έκτακτη συνάντηση με τη Ρωσία και τις χώρες μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), κατηγορώντας τη Μόσχα ότι δεν μοιράζεται πληροφορίες για τις μαζικές μετακινήσεις στρατευμάτων της στα ουκρανικά σύνορα.

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή το βράδυ ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε ότι η Ρωσία αγνόησε αίτημα του Κιέβου σχετικά με το Έγγραφο της Βιέννης, κείμενο του ΟΑΣΕ που προβλέπει ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των 57 χωρών μελών του.

“Περνάμε στο επόμενο στάδιο. Η Ουκρανία συγκαλεί μια συνάντηση με τη Ρωσία και όλα τα κράτη μέλη (του ΟΑΣΕ) μέσα σε 48 ώρες προκειμένου να συζητηθεί η ενίσχυση και οι μετακινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων μας και στην κατεχόμενη Κριμαία”, επεσήμανε ο Κουλέμπα.

Η Ρωσία “πρέπει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική διαφάνεια προκειμένου να αποκλιμακώσει την ένταση και να ενισχύσει την ασφάλεια όλων των χωρών μελών” του ΟΑΣΕ, πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα