Παγώνη: Ένα στα 3 παιδιά με κορονοϊό

Παγώνη: Ένα στα 3 παιδιά με κορονοϊό
Η Ματίνα Παγώνη glomex

Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους απηύθυνε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Πιθανή η εισήγηση της Επιτροπής για 3η δόση στους άνω των 60 ετών.

Με τα παιδιά να έχουν μπει για τα καλά στο επίκεντρο της πανδημίας, ενώ βρισκόμαστε μόνο στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και τις αμφιβολίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας με κυριότερη αυτή που αφορά το μέτρο σύμφωνα με το οποίο ένα τμήμα θα κλείνει μόνο να βρεθούν θετικοί το 50% +1 των μαθητών του να εξακολουθούν να απασχολούν, τόσο γονείς όσο και ειδικούς, η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά

Μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε πως το ιικό φορτίο στα παιδιά είναι υψηλό και παρακάλεσε τους γονείς να έρθουν “σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους”. “Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προς μία τρίτη αναμνηστική δόση φαίνεται πως οδεύει και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού με τη Ματίνα Παγώνη να σημειώνει πως “οι υγειονομικοί ετοιμαζόμαστε για τρίτη δόση μαζί με τους άνω των 60 ετών. Πιθανό αυτή θα είναι η εισήγηση από την Επιτροπή”, την ίδια στιγμή που η Βρετανία πριν λίγες ημέρες, έριξε το όριο για την ενισχυτική δόση του εμβολίου για όσους είναι πάνω από 50 ετών.

Ξεκαθάρισε στη συνέχεια, επικαλούμενη μελέτη που δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό “New England” σχετικά με τη σημασία της τρίτης δόσης στο πόσο προσφέρει κι εξασφαλίζει την ομάδα των ασθενών υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα πως “μετά τους 7-8 μήνες τα αντισώματα δεν εξαφανίζονται, αλλά μειώνονται. Ξεκινάμε με τις ομάδες και πιστεύω σιγά σιγά ότι οι περισσότερες ομάδες, αν όχι, θα κάνουν όλοι”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα