Παγώνη: “Ξεχάστε την ερώτηση για το πότε θα βγάλουμε τη μάσκα”

default image

"Αυτό που έχει σημασία είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα. Ειδικά η μάσκα. Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι η μάσκα σώζει ζωές" είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Σε δύο εβδομάδες περίπου θα διαμορφωθεί η εικόνα για το εάν ήταν αποτελεσματικά τα νέα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Σε δηλώσεις της το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, η κα. Παγώνη απηύθηνε εκ νέου έκκληση για αυστηρή και άμεση τήρηση των μέτρων σε όλη τη χώρα έκανε για μία ακόμη φορά η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας εκ νέου την ανάγκη για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ώστε να περιοριστεί η διασπορά της Covid-19. «Αυτό που έχει σημασία είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα. Ειδικά η μάσκα. Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι η μάσκα σώζει ζωές» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα. Αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό» ανέφερε.

Η ίδια προβλέπει ότι τις επόμενες ημέρες θα σημειωθεί μικρή αύξηση κρουσμάτων και «μετά θα έρθει η ευθεία». «Χρειάζεται ένα διάστημα για να εφαρμοστούν τα μετρα. Πιστεύω ότι όλοι έχουν αρχίσει να παρακολουθούν τι γίνεται. Αν αρχίσουμε να έχουμε τετραψήφιο αριθμό από τώρα, δεν νομίζω ότι στα νοσοκομεία θα τα βγάλουμε πέρα. Δεν θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε 2000 κρούσματα την ημέρα. Δεν έχουμε μόνο Covid-19, η πλειοψηφία των ασθενών νοσούν από άλλες ασθένειες.» είπε.

«Εμένα αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, πέραν των θανάτων, είναι που μικραίνει ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων. Βλέπουμε σε επαρχιακές χώρες όπως στα Γιάννενα είναι 18 με 39. Έχουμε φτάσει στους 830 διασωληνωμένους.»

Αναφερόμενη στα τοπικά lockdown δήλωσε πως έπρεπε να γίνουν για να ελέχθη η κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά προς στις άλλες πόλεις.

Σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά υπογράμμισε πως στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα