Παλαμάς Καρδίτσας: Βαρύτατες κατηγορίες σε 48 άτομα για τα πλαστά πιστοποιητικά

Παλαμάς Καρδίτσας: Βαρύτατες κατηγορίες σε 48 άτομα για τα πλαστά πιστοποιητικά
Πιστοποιητικό εμβολιασμού Shutterstock

Κατηγορίες σε 48 άτομα αποδίδονται για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας. Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μεταξύ αυτών

Βαρύτατες κατηγορίες για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας απέδωσε η Δικαιοσύνη, με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Τα αδικήματα που έχουν αποδοθεί κατά περίσταση σε 48 άτομα, είναι αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, ξεπλύματος βρώμικους χρήματος, δωροληψίας, δωροδοκίας, ψευδούς βεβαίωσης, χρήσης ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης αποτελείται από τέσσερα τουλάχιστον άτομα, οι ενέργειες των οποίων στρέφονται ενάντια στην προστασία της υγείας των πολιτών.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει στην Καρδίτσα όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν. Την ίδια ώρα συνεχίζονται αντίστοιχες εισαγγελικές έρευνες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα