Πανελλήνιες 2021: Μόλις ένας αστυνομικός για τα τέσσερα εξεταστικά κέντρα της Νέας Ιωνίας

Πανελλήνιες 2021: Μόλις ένας αστυνομικός για τα τέσσερα εξεταστικά κέντρα της Νέας Ιωνίας
Όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας Eurokinissi Sports

Η αποδυνάμωση των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες ακόμα και σε θέματα που η ΕΛΑΣ τα είχε λυμένα, όπως αυτό της παρουσίας της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Εναν και μόνο έναν αστυνομικό είχε να διαθέσει το αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας στα τέσσερα εξεταστικά κέντρα που βρίσκονται εντός του συγκεκριμένου δήμου.

Ως γνωστόν, για να διασφαλίζεται απολύτως το αδιάβλητο της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων, σε κάθε εξεταστικό κέντρο υπάρχει και μία μίνιμουμ αστυνομική δύναμη.

Ωστόσο, στη Νέα Ιωνία λόγω του γεγονότος ότι το τμήμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δουλεύει με την ελάχιστη δυνατή δύναμη, τέσσερις αστυνομικοί δεν ήταν δυνατόν να διατεθούν.

Οπότε αυτός που επιστρατεύτηκε έπαιζε ρόλο του μπαλαντέρ ανέλαβε να καλύψει και τα τέσσερα σχολεία πηγαίνοντας με το περιπολικό από το ένα στο άλλο.

Γίνεται, όμως, αντιληπτό ότι μ’ αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί κανείς να μιλάει για σοβαρή παρουσία της ΕΛΑΣ στα εξεταστικά κέντρα. Ουτε κανείς μπορεί να μιλήσει για σοβαρή αστυνόμευση γενικώς με τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα εντελώς αποδυναμωμένα.

Και όλα αυτά παρά τα γεγονός ότι η Ελλάδα είναι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η δεύτερη χώρα της ΕΕ σε αναλογία αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα