Πάρος: Μέχρι και καρότσια super market "αλίευσε" στο λιμάνι Παροικίας η ομάδα Aegean Rebreath

Πάρος: Μέχρι και καρότσια super market "αλίευσε" στο λιμάνι Παροικίας η ομάδα Aegean Rebreath

Κάθε λογής αντικείμενα ανασύρθηκαν από το βυθό της θάλασσας αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη συνεχή υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στις 13 και 14 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Παροικίας της Πάρου υποβρύχιος καθαρισμός στη θαλάσσια περιοχή από το εμπορικό λιμάνι μέχρι το καρνάγιο με τη συνεργασία του Δήμου Πάρου, του ΔΛΤ Πάρου-Αντιπάρου και του Φορέα Aegean Rebreath.

Κάθε λογής αντικείμενα ανασύρθηκαν από το βυθό της θάλασσας αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη συνεχή υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο των δράσεων του φορέα Aegean Rebreath, ο οποίος να σημειωθεί έχει λάβει σημαντική διάκριση για τις δράσεις ανέλκυσης, συλλογής και διαλογής θαλάσσιων απορριμμάτων με σκοπό την ανακύκλωσή τους.

Πιο συγκεκριμένα κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ 475 προτάσεων από 42 χώρες στον διαγωνισμό Advocate Europe, για την ιδέα «Εγκατάσταση Σταθμών Ανακύκλωσης Θαλασσίων Απορριμμάτων».

Έτσι και στην Πάρο στο καρνάγιο Παροικίας εγκαταστάθηκε ο πρώτος σταθμός συλλογής θαλάσσιων και παράκτιων απορριμμάτων στο νησί.

Πηγή: 

parianostypos.gr

SHARE:

24Media Network