Πάσσαρης: Ξύπνησαν μνήμες της αιματηρής απόδρασης – Πρόταση καταδίκης για “οργανωμένο σχέδιο”

Πάσσαρης: Ξύπνησαν μνήμες της αιματηρής απόδρασης – Πρόταση καταδίκης για “οργανωμένο σχέδιο”
Κωνσταντίνος Πάσσαρης AP

Ο Πάσσαρης είχε πυροβολήσει και σκοτώσει εν ψυχρώ τους αστυνομικούς, Δ. Αλεβιζόπουλο και Αθ.Δρακόπουλο, ενώ είχε τραυματίσει σοβαρά και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο

Την καταδίκη του Κωνσταντίνου Πάσσαρη, του διαβόητου κακοποιού που πρωταγωνίστησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ζήτησε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος τέλεσε τέσσερις ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Όπως ανέφερε κατά την εισήγησή της, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις αυτές, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» προκειμένου τον Φεβρουάριο του 2001 να αποδράσει από το νοσοκομείο “Γεννηματάς”.

Τότε, ο Κων. Πάσσαρης είχε πυροβολήσει και σκοτώσει εν ψυχρώ τους αστυνομικούς, Δημήτρη Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο, ενώ είχε τραυματίσει σοβαρά τον σωφρονιστικό υπάλληλο, Ανδρέα Φυσέκη.

«Το ότι υπήρχε σχεδιασμός αποδεικνύεται από το γεγονός ότι άλλες δύο φορές που τον μετήγαγαν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί» υποστήριξε η εισαγγελική λειτουργός, επισημαίνοντας πως και σε άλλες δυο υποθέσεις ανθρωποκτονιών, με θύματα την αδελφή φαρμακοποιού και της ιεροδούλου από τη Βουλγαρία, ο κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε. 

Τέλος, κατά την αγόρευσή αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, ενώ θα πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία της αρπαγής που αντιμετωπίζει ο Κ. Πάσσαρης σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα